KAKVA LIGA ŠAMPIONA? NEVEROVATNA! "Ludi" meč giganata, strašni Arsenal, majstorije, drame, sjajni golovi! (VIDEO)

Novosti online

20. 09. 2023. u 23:10 >> 23:39

UEFA Liga šampiona, sezona 2023/2024, počela je izuzetno uzbudljivo, a nova porcija elitnog fudbala na programu je bila ove srede. I, fudbalsko veče preraslo je u spektakl.

КАКВА ЛИГА ШАМПИОНА? НЕВЕРОВАТНА! Луди меч гиганата, страшни Арсенал, мајсторије, драме, сјајни голови! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Najpre koja reč o drami u Istanbulu, gde su se sastali Galatasaraj i Kopenhagen.

Gosti su ne samo poveli preko Eljunusija (VIDEO) nego i sa 0:2, posle fantastičnog izbegavanja ofsajd-zamke, što je golom krunisao Gonsalveš u 58. minutu (VIDEO)

Ali, naprasno su lađe počele da tonu gostima kada je u 73. minutu drugi žuti karton dobio Kopenhagenov Jerel (VIDEO).

I, onda - pravi fudbalski triler. 

"Galata" je smanjila na 1:2 u 86. miutu kada je Boej bio precizan sa ugla peterca (VIDEO), a pravo oduševljenje doneo je izjednačujući pogodak u 88. minutu, koji je Tete postigao volej-udarcem sa ruba kaznenog prostora (VIDEO) - za konačnih 2:2.

Radost fudbalera Galatasaraja u završnici meča Lige šampiona sa Kopenhagenom / FOTO: Tanjug/AP

A ako su tada bili u fudbalskoj ekstazi navijači turskog kluba, šta tek reći za pristalice Reala...

Madriđani, koji su čak 14 puta osvojili elitno evropsko klupsko nadmetanje, ugostili debitanta u Ligi šampiona, senzacionalnu ekipu Uniona iz Berlina. Opsedali su "kraljevići "gol" gostiju iz Nemačke, nema šta nisu pokušavali, ali... Od 29 šuteva, šest ih je išlo u okvir gola, a Ronou ih je sve zaustavio. Do onog 30. udarca, u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

Posle "skraćenog kornera" za Real, Valverde je uputio loptu ka meti, a uz dva srećna odbitka ona se odbila pred senzacionalnog engleskog 20-godišnjaka: Džud Belingem je iz neposredne blizine dao gol za pobedu od 1:0 (VIDEO) i tako bio šesti put strelac za "kraljeviće", na šest odigranih utakmica.

Džud Belingem slavi gol za pobedu Real Madrida nad Union Berlinom u Ligi šampiona / FOTO: Tanjug/AP

A bilo je vrlo uzbudljivo i u večernjem terminu. Zapravo, bilo je fudbala za istinske sladokusce.

Najviše golova, čak sedam viđeno je u Minhenu, gde je Bajern pobedio Mančester junajted sa 4:3, uz tri pogotka postignuta posle 88. minuta.

Bavarci su poveli kada je Hari Kejn, koji je sa Junajtedom "na ratnoj nozi" zbog svojih igara u Totenhemu, asistirao Saneu za 1:0 (VIDEO)  a samo četiri minuta kasnije prednost Bajerna udvostručio je Gnabri (VIDEO).

Na svom debiju u Ligi šampiona za mančesterski klub Hojlund je postigao gol u 49. minutu (VIDEO)  ali je Kejn odmah potom uzvratio iz penala (VIDEO).

A onda, vrlo zanimljiva završnica. Prvo je Kazemiro akrobatski primakao Junajted na 3:2 u 88. minutu (VIDEO), Tel je u 92. vratio "+2" Bajernu (VIDEO), da bi Kazemiro novim pogotkom, i to u petom minutu sudijske nadoknade postavio konačan rezultat (VIDEO). Dalje od 4:3 ekipa s "Old Traforda" nije mogla.

Hari Kejn, novi napadač Bajerna, slavi gol protiv Mančester junajteda u Ligi šampiona / FOTO: Tanjug/AP

Arsenal je bio najimpresivniji - u Londonu je zgromio ekipu PSV-a sa čak 4:0.

Goleadu je otvorio Saka (VIDEO), nastavio Trosar sa ruba kaznenog prostora i u to u kontri (VIDEO), potom je uz štopovanje lopte za TV špice Gabrijel Žezuz doneo 3:0 "tobdžijama" (VIDEO), a konačnih 4:0 postavio Odegard sa distance (VIDEO).

Martin Odegard slavi gol za Arsenal protiv PSV-a u Ligi šampiona / FOTO: Tanjug/AP


Vicešampion Evrope, Inter, gubio je od Sosijedada posle sopstvenog ogromnog kiksa (VIDEO), ali je u pravom trileru izvukao 1:1 jer je gol Mendeza iz 6. minuta "anulirao " Lautaro Marttinez u 87., na asistenciju Fratezija (VIDEO).

Radovalo se još italijanskih navijača zbog gola u završnici (zapravo, zbog dva, a jedan od njih je bio autogol), a u pitanju su pristalice Napolija.

Jer, njihovi ljubimci su na gostovanju Bragi najpre vodili od 45 minuta kada je Di Lorenco poslao loptu pod prečku (VIDEO),  ali se onda desila drama. I to u finišu, kao po nekom "Receptu za mečeve Lige šampiona u sredu, 20. septembra 2023.".

U 84. minutu Bruma, koji je u kvalifikacijama bio koban i po TSC, uspeo je da poravna rezultat (VIDEO), da bi onda njegov saigrač Siku Niakate vrlo snažnim "udarcem" zatresao sopstvenu mrežu (VIDEO) - i doneo Napoliju tri boda.

Radost fudbalera Napolija posle autogola Brage u Ligi šampiona / FOTO: Tanjug/AP


Benfika je ražalostila svoju publiku porazom od Salcburga sa 0:2, iako se isprva činilo da će veče biti radosno za portugalsku ekipu kada je Konate u 3. minutu promašio penal za goste.

No, samo deset minuta kasnije Antonio Silva je rukom dirao loptu na gol-liniji domaćih, dobio je crveni karton zbog toga (VIDEO), a igrati 80-ak minuta u Ligi šampiona sa fuablerom manje nije uopšte lako. 


Salcburg je to iskoristio da golovima Simića iz penala, te Gluka (u kontri u kojoj su četvorica igrača austrijske ekipe izašla pred golmana - VIDEO) dođe do trijumfa.

I, konačno, Sevilja i Lans su odigrali 1:1 i to uz dva prelepa pogotka.

Za prvi se pobrinuo igrač domaćih, Okampo, matiravši golmana slanjem lopte glavom iza sebe (VIDEO),  a remi je Francuzima doneo projektil Anđela Fulđinija u 24. minutu (VIDEO).

Rezultati Lige šampiona - 1. kolo, sreda:

Grupa A:

Galatasaraj - Kopenhagen 2:2

Bajern Minhen - Mančester junajted 4:3

Grupa B:

Arsenal - PSV 4:0

Sevilja - Lans 1:1

Grupa C:

Braga - Napoli 1:2

Real Madrid - Union Berlin 1:0

Grupa D:

Benfika - Salcburg 0:2

Real Sosijedad - Inter 1:1

Rezultati Lige šampiona - 1. kolo, utorak:

Grupa E: 

Fejenord - Seltik 2:0
Lacio - Atletiko Madrid 1:1

Grupa F: 

Milan - Njukasl 0:0
PSŽ - Borusija Dortmund 2:0

Grupa G: 

Jang Bojs - Lajpcig 1:3
Mančester siti - Crvena zveda 3:1

Grupa H: 

Barselona - Antverp 5:0
Šahtjor - Porto 1:3

Bonus video: Navijanje "delija" na početku meča Mančester siti - Crvena zvezda

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)