NOVOSAĐANI POLOŽILI ISPIT HUMANOSTI: RFK Novi Sad organizovao fenomenalnu akciju za pomoć Zari (FOTO)

Novosti online

16. 09. 2023. u 20:39

Danas na stadionu na Detelinari u organizaciji RFK Novi Sad 1921, održan je fudbalski turnir za decu, humanitarnog karaktera kako bi se prikupila pomoć za malu Zaru Urukalo.

НОВОСАЂАНИ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ: РФК Нови Сад организовао феноменалну акцију за помоћ Зари (ФОТО)

RFK Novi Sad 1921

Na ovom turniru učestvovalo je dvadeset ekipa u tri starosne kategorije, deca rođena 2013. godine, 2014. i 2015. godine. Timovi koji su učestvovati na manifestaciji bili su: RFK Novi Sad 1921, FK Vojvodina, FK Spartak iz Subotice, FK Loznica, FK Kabel, FK Indeks, FK Bačka, Dinamo Novi Sad, FK Jedinstvo Rumenka, Meridijana, Milanelo, Tatra Kisač, Derbi, Šajkaš, Bolesnikov i FK Srbobran. Svaka od spomenutih ekipa za učešće je priložila 4.000 dinara, što znači da je 80.000 dinara prikupljeno samo od fudbala.

RFK Novi Sad 1921

U krugu celog stadiona bile su postavljene i humanitarne kutije u koje su posetioci ostavljali novac, kao i štandovi sa hranom i pićem doniranih od strane pekara “Reško” i “Fulji”, a sav novac od njihove prodaje takođe je otišao u humanitarnu svrhu. Za ovaj divan gest zaslužni su bili članovi mesne zajednice “Radnički”.

RFK Novi Sad 1921

Svečano otvaranje bilo je u 8 časova i 30 minuta kada su prvenstveno sestre Jana i Elena Crnomarković otpevale himnu naše države, a potom se prisutnima obratio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta koji je deci poželeo svu sreću na turniru, te se zahvalio svim ljudima iz organizacije na ovom divnom i humanom gestu za Zaru Urukalo.

RFK Novi Sad 1921

Pehare na turniru osvojili su RFK Novi Sad u kategoriji U13 i U15, a FK Derbi u kategoriji U14, ali najvažnije danas su svi bili pobednici, jer humanost ovog dana odnosi najveći pehar

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)