MILIONI STIŽU NA MARAKANU: Evo koliko je Zvezda zaradila samo pojavljivanjem na žrebu za Ligu šampiona

Novosti online

31. 08. 2023. u 12:12

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona, istorijski za srpski fudbal jer se Crvena zvezda direktno plasirala u elitu, biće održan danas od 18 sati u "Grimaldi forumu" u Monaku.

МИЛИОНИ СТИЖУ НА МАРАКАНУ: Ево колико је Звезда зарадила само појављивањем на жребу за Лигу шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Zvezda se nalazi u trećem šeširu sa Šahtjorom, Salcburgom, Milanom, Bragom, Laciom, PSV-om i Kopenhagenom.

Potencijalni rivali crveno-belih su:

Prvi šešir: Mančester siti, Sevilja, Barselona, Napoli, Bajern, PSŽ, Benfika, Fejnord.

Drugi šešir: Mančester Junajted, Arsenal, Real Madrid, Atletiko Madrid, Inter, Borusija Dortmund, Lajpcig, Porto.

Četvrti šešir: Sosijedad, Galatasaraj, Seltik, Njukasl, Union Berlin, Lans, Jang Bojs, Antverpen.

Utakmice prvog kola LŠ na programu su 19. i 20. septembra, a drugo kolo biće odigrano trećeg i četvrtog oktobra. Mečevi trećeg kola LŠ su na programu 24. i 25. oktobra, a četvrto kolo biće odigrano dve nedelje kasnije. Peto kolo se igra 28. i 29. novembra, a poslednje, šesto 12. i 13. decembra.

Dok čeka da i zvanično dobije rivale, saznala je i koliko novca dobija samim ulaskom u elitno društvo. Dobiće 23.599.000 evra. Po tome se nalazi na 26. mestu od 32 tima u ovom takmičenju. Iza su ostali Jang Bojs, Real Sosijedad, Njukasl, Union Berlin, Lens i Antverp.

Na prvoj poziciji je Real Madrid koji će dobiti 52 miliona samim učešćem, iza je Bajern Minhen sa 50.887.000, a ispod te cifre od 50 miliona su ostali Barselona, Mančester siti, Atletiko Madrid, PSŽ. Primera radi Porto će inkasirati 41.791.000 evropskih novčanica, a Inter, Milan i Lacio između šest i 10 miliona manje.

Osnovna zarada od ulaska u Ligu šampiona ove sezone je 15.640.000 evra, a srpski tim može da uveća zaradu u grupnoj fazi. Svaka pobeda donosi dodatnih 2,8 miliona, a remi 900.000 evra. Inače, Zvezda je mogla da inkasira i još novca da su ispali Braga, Kopenhagen, Galatasaraj ili PSV. Od spomenuta četiri tima, tri su u trećem šeširu i sa njima ne može da igra, jedino bi rival mogao da bude Galatasaraj koji je u četvrtom šeširu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)