ČUDO OD DETETA! Svet je zadivljen - ovakav igrač nije viđen od Lionela Mesija (VIDEO)

Novosti online

28. 08. 2023. u 20:47

Barselona je u nedelju u trećem kolu španskog fudbalskog prvenstva pobedila u gostima ekipu Viljareala posle pravog trilera sa 3:4, a jedan od junaka tog trijumfa je ubedljivo najmlađi akter susreta - Lamin Jamal.

ЧУДО ОД ДЕТЕТА! Свет је задивљен - овакав играч није виђен од Лионела Месија (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Tačno mesec i po dana nakon što je napunio 16 godina, kao starter u ekipi Barse zablistao je kako je malo ko od onih koji ga nikad nisu gledali mogao i da zamisli. Ali, oni koji su u poslednjih sezonu ili dve pratili zašto navijači giganta sa Nou Kampa "jedva čekaju da novi Mesi dobije šansu u prvom timu", vrlo dobro su znali kakav šou sledi.

Jer, Lamin Jamal nije običan igrač. Nimalo.

Kao pionir i kadet - poigravao se sa vršnjacima...

... a ovog maja igrao i sa dve godine starijim sunarodnicima iz Španije na "U17" Evropskom prvenstvu. Dao je i gol u polufinalu, ali "furija" je tada izgubila od Francuske sa 1:3.

Sada je bio fantastičan na pomenutom gostovanju Viljarealu.

Nekoliko driblinga kao da igra s vršnjacima.

Pogođena prečka.

Asistencija.

Pogođena stativa.

Sasvim dovoljno da se čitava planeta oduševi momkom koji je "debitovao" na čuvenom Transfermarkt sajtu (koji se bavi procenama vrednosti fudblera) sa nestvarnih 25 miliona evra. A samo što je napunio 16 godina...

Evo i nekih od njegovih najboljih poteza sa pomenute prvenstvene utakmice u kojoj je Barsa vodila sa 0:2, pa gubila, a onda pogocima sve boljeg Ferana Toresa i Levandovskog pobedila:

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)