HRVATI SE UDRUŽILI U ZLU: Evo šta su huligani u Splitu uradili zbog najvećih neprijatelja, zagrebačkih "Bed blu bojsa", posle ubistva u Atini

Novosti online

14. 08. 2023. u 15:24

Dok se nastavlja suđenje povodom velike tuče u Atini tokom koje je ubijen navijač atinskog AEK-a, dosad nezamislive scene dešavaju se u Hrvatskoj.

ХРВАТИ СЕ УДРУЖИЛИ У ЗЛУ: Ево шта су хулигани у Сплиту урадили због највећих непријатеља, загребачких Бед блу бојса, после убиства у Атини

Tviter / D10SNJR1011

Podsetimo, iako je bilo odlučeno od strane evropske kuće fudbala (UEFA) da se meč AEK Atina - Dinamo Zagreb odigra bez gostujućih navijača, Zagrepčani su uspeli da dođu do Grčke, započeli su u ponedeljak 7. avgusta veliku tuču, a u njoj je 29-godišnji Grk Mihalis Kacuris izgubio život.

A dok je za sve privedene, njih 105, određen pritvor, jer policija još uvek nije uspela da utvrdi ko je tačno nožem ubio 29-godišnjeg navijača AEK-a (preminuo je od posledica uboda u ruku, iskrvarivši), u Hrvatskoj se desila nezamisliva scena: najveći rivali zagrebačkih "Bed blu bojsa", Torcida iz Splita koja bodri tamošnji Hajduk, zatražila je da se njihovi "zakleti neprijatelji" puste iz grčkog zatvora.

Splićani su, tokom vikenda, tome posvetili transparent na utakmici Hajduka:

Podsetimo, kako javljaju grčki mediji, tamošnji organi nastoje da identifikuju izvršioca ubistva Kacurisa DNK testiranjem i zbog toga detaljno ispituju sve raspoložive predmete koje su imali navijači Dinama, kao što su noževi, palice, metalne šipke, kamenje, dimne bombe, kapuljače, rukavice, sprejevi. A to će malo potrajati, zbog preko stotinu uhapšenih.

Istovremeno, policija koristi snimke sa sigurnosnih kamera da bi locirala ubicu. 

Na snimcima sigurnosnih kamera vidi se da su grupu navijača Dinama do mesta ubistva predvodile dve osobe.

Kamera je snimila i policajce na motociklima kako posmatraju iz daljine, a da pritom ne intervenišu, mada su oni u svom izlaganju na sudu istakli da su, tako malobrojni u odnosu na pedeset ili više puta veću masu huligana - samo pratili njihovo kretanje, obaveštavali nadležne i tražili pojačanje.

Evo i materijala koji je objavila "Proto Tema" na svom internet sajtu i Jutjub kanalu, a na kome se mogu videti i delimični snimci sukoba - trčanje (s desna na levo) navijača AEK-a ka grupi Hrvata za koju su čuli da su došli kod njihovog stadiona, a onda bežanje Grka pred brojnijom i svim i svačim naoružanom grupom "Bed blu bojsa", kojima su izgleda pomagali navijači Panatinaikosa:

Uhapšeni su optuženi za četiri krivična dela, uključujući ubistvo iz nehata, i sedam prekršaja. 

Za sada još uvek nije pronađeno oružje, odnosno nož, kojim je izvršeno ubistvo Kacurisa.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!