GRČKI NOVINAR ZA "NOVOSTI" OTKRIVA: "Moguće je da bratske grupe navijača AEK-a krenu u krvnu osvetu"

Александар Илић
Aleksandar Ilić

08. 08. 2023. u 19:05

Navijač atinskog AEK-a Mihalis Kacuris ubijen je nakon jezivih sukoba na ulicama grčke prestonice u sukobu navijača Dinama i domaćeg kluba, a "Novosti" vam prenose kakva atmosfera sada trenutno vlada u gradu u kome se dogodila tragedija.

ГРЧКИ НОВИНАР ЗА НОВОСТИ ОТКРИВА: Могуће је да братске групе навијача АЕК-а крену у крвну освету

FOTO: Tanjug/AP

Iako je bilo najavljeno da će meč biti odigran bez gostujućih navijača, Hrvati su uspeli da dođu do Grčke, gde je jedan navijač izgubio život, a trinaestogodišnja devojčica u kritičnom je stanju. Naš kolega iz Grčke Janis Jorgopulos, novinar portala "Sdna.gr" i "InsideFutbol.com", za portal "Novosti" preneo je utiske sa ulica Atine:

- Situacija je teška. Svi su tužni. Ljudi krive grčke vlasti, policiju... Jer su znali da će (bar) 60 automobila, njih 150, iz Zagreba stići konvojem u Atinu. Putovali su 15 časova, prešli 1500 kilometara da bi stigli do stadiona AEKA (Opap Arena). Policija nije učinila ništa. Nisu očekivali od hrvatskih huligana, koji su poznati, da će uraditi ove užasne stvari. Napali su navijače AEK-a koji su bili oko stadiona. Koji su ručali i pili kafu u kafićima. Jedan mladić je izgubio život. Devojčica od  13 godina je u teškom stanju - kaže Jorgopulos.

Umesto da Dinamo bude izbačen iz Evrope zbog incidenata. UEFA je donela odluku da odigravanje susreta pomeri. 

- Javnost Grčke očekuje da Dinamo Zagreb bude izbačen iz UEFA takmičenja. Ipak, znamo da se ništa neće desiti, samo su odložili meč. Šta drugo mogu da kažem, deluje smešno. Gostujući navijači, Bed blu bojsi, su napravili invaziju na našu zemlju, ubili navijača, a UEFA je donela ovakvu odluku. Očekujemo oštru kaznu, ali niko nije iznenađen pomeranjem meča. Dinamo će se braniti tvrdnjom da navijači nisu imali karte. Teško je UEFA da osudi klub u takvom scenariju. 

Nažalost, u februaru 2022. godine u tuči lokalnih navijača ubijen je 19-godišnji fan Arisa Alkis Kambanos. On je uboden u butinu, a potom je iskrvario na putu za bolnicu. 

- Februara 2022. pristalica Arisa izgubio je život u Tesalonikiju u navijačkoj tuči. Bio je nevini dečak. Uvučen je u nerede protiv svoje volje. Pored toga nije bilo drugih žrtava, neka ovo bude poslednja žrtva fudbalskog nasilja. Jučerašnji je nova krvava priča. Nikada nisam doživeo da navijači iz inostranstva dođu u drugu zemlju i naprave ovakve incidente, bez "dogovora" tuče. Nema reči koje mogu da opišu ovakvu situaciju. Ultrasi Marseja, Livorna, koji su u bratskim odnosima sa navijačima AEK-a, mogli bi da krenu u krvnu osvetu protiv Hrvata. Nadam se da je krug krvavog nasilja gotov i da se ništa više neće dogoditi - zaključio je Jorgopulos u razgovoru za "Novosti".

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)