HRVATI "EVAKUISANI" IZ ATINE: Posle ubistva grčkog navijača, policija "režirala" odlazak ekspedicije zagrebačkog Dinama

Novosti online

08. 08. 2023. u 18:05

Nakonm što su navijači Dinama iz Zagreba, i pored zabrane, došli u Atinu, sukobili se sa pristalicama AEK-a i tom prilikom je jedan 29-godišnji Grk poginuo, cela grčka javnost je na nogama. A ako je došlo do odlaganja utakmcie pomenutih klubova, policija je morala dobro da se organizuje da gosti bez problema odu u svoju domovinu.

ХРВАТИ ЕВАКУИСАНИ ИЗ АТИНЕ: После убиства грчког навијача, полиција режирала одлазак експедиције загребачког Динама

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, jedan grčki mladić je ubijen, povređeno je najmanje osmoro ljudi i uhapšeno 100 osoba u velikim incidentima koji su se u glavnom gradu Grčke desili u ponedeljak uveče, dan pre zakazanom meča AEK - Dinamo u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Imajući u vidu da do utakmice neće doći u predviđenom terminu, usled odluke evropske kuće fudbala, zagrebačka ekspedicija je rešila da se odmah vrati u Hrvatsku.

Zto je grčka policija, kako javljaju lokalni mediji, "preduzela drakonske mere" kako se slučajno nešto ne bi desilo gostima, usled velikog nezadovoljstva koje u Atini bukti posle ubistva navijača AEK-a.

Višestruki kordoni su napravljeni oko hotela gde su bili smešteni "modri", koji su tako i ispraćeni ka aerodromu, na let za glavni grad Hrvatske. Prema poslednjim informacijama, usled ogromnog prisustva policije, nijedan incident se nije desio tokom ove fudbalske "evakuacije".

Podsetimo, kao što su vam "Novosti" već javile, Evropska fudbalska unija (UEFA) zvanično je otkazala večerašnju utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK i Dinama iz Zagreba, saopštivši da će se prvi deo ovog dvomeča odigrati 15. avgusta u Zagrebu, dok će se revanš najverovatnije odigrati 18. ili 19. avgusta u Atini.

Na oba susreta neće biti dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)