GRKE JE ZANIMALO ŠTA ĆE OVAJ SRBIN DA KAŽE: Posle tragedije u Atini izašao je pred novinare i ovako pobro simpatije (VIDEO)

Novosti online

08. 08. 2023. u 17:09

GRČKA je zatečena tragedijom koja se desila kad asu navijači Dinama iz Zagreba, i pored zabrane, došli u Atinu, sukobili se sa pristalicama AEK-a i tom prilikom je jedan 29-godišnji Grk poginuo. Imajući u vidu da su, gotovo izvesno, u ovoj tuči učestvovali i navijači Panatinaikosa, koji su u dobrim odnosima sa zagrebačkim huliganima, grčka javnost je čekala da vidi i kako će se i da li će se o ovome oglasiti trener PAO-a, Srbin Ivan Jovanović. A on je to hrabro i učinio.

ГРКЕ ЈЕ ЗАНИМАЛО ШТА ЋЕ ОВАЈ СРБИН ДА КАЖЕ: После трагедије у Атини изашао је пред новинаре и овако побро симпатије (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, jedan grčki mladić je ubijen, povređeno je najmanje osmoro ljudi i uhapšeno 100 osoba u velikim incidentima koji su se u glavnom gradu Grčke desili u ponedeljak uveče, dan pre zakazanom meča AEK - Dinamo u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Prema nepotvrđenim informacija, koje provejavaju čak i u saopštenju AEK-a (koji kritikuje lokalnu policiju), zagrebački "Bed blu bojsi" su imali pomoć "zelenih huligana", odnosno svojih navijačkih pobratima, "Gate 13", koji bodre Panatinaikos.

Zato se sa pažnjom čekalo Jovanovićevo obraćanje, jer njegovu ekipu, pomenuti PAO, čeka utakmica sa Olimpikom iz Marselja, pa se zato pojavio pred novinarima.

A pre nego što je pričao o svom timu, o rivalu i predstojećem dvomeču sa Francuzima, uzeo je reč na konferenciji na sledeći način:

- Moram najpre da izrazim naše saučešće Mihalijevoj porodici. Ovo su trebalo da budu dva divna dana za nas koji imamo međunarodne mečeve, ali oni su, nažalost, obeleženi incidentima u kojima je jedan dečak smrtno stradao. Teška su ovo vremena za sve nas i ova konferencija za štampu svakako nije u najboljim okolnostima, kakve bi mogle da budu - rekao je 61-godišnji stručnjak rodom iz Loznice.

Za ovaj javni nastup on je dobio pohvale pojedinih grčkih medija, koji se nisu upuštali u detaljniju analizu "saradnje" huligana iz Zagreba i onih koji bodre Panatinaikos, ali su kao vrlo pozitivan potez ocenili ovakav istup Ivana Jovanovića baš u trenutku kada se sve glasnije osuđuje učešće "Gate 13" u incidentu.

Inače, kao što su vam "Novosti" već javile, Evropska fudbalska unija (UEFA) zvanično je otkazala večerašnju utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK i Dinama iz Zagreba, saopštivši da će se prvi deo ovog dvomeča odigrati 15. avgusta u Zagrebu, dok će se revanš najverovatnije odigrati 18. ili 19. avgusta u Atini.

Na oba susreta neće biti dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)