CILJ POVRATAK U PREMIJER LIGU: Tom Brejdi postao manjinski vlasnik engleskog velikana

Tanjug

03. 08. 2023. u 11:07

PROSLAVLjENI igrač američkog fudbala Tom Brejdi postao je manjinski vlasnik Birmingema, saopštio je danas engleski fudbalski klub na zvaničnom sajtu.

ЦИЉ ПОВРАТАК У ПРЕМИЈЕР ЛИГУ: Том Брејди постао мањински власник енглеског великана

Foto: AP

Brejdi (46) je kupovinom određenog broja deonica postao manjinski suvlasnik engleskog drugoligaša i odmah je dobio funkciju predsednika Savetodavnog odbora kluba.

Brejdi se smatra jednim od najboljih igrača američkog fudbala svih vremena, jer je čak sedam puta osvajao NFL titulu, što je rekord u američkom fudbalu.

Birmingem je poslednji put u Premijer ligi igrao u sezoni 2010/11, kad je osvojio Liga kup pobedom nad Arsenalom u finalu, a zatim se preselio u niži rang i za 12 godina ne samo da nije uspeo nijednom da uđe u englesku elitu, već je često bio pred ispadanjem u treći rang.

U julu ove godine većinski vlasnik kluba je postao Tom Vagner koji je kao dugoročni cilj postavio finansijsku konsolidaciju i povratak kluba u Premijer ligu.

BONUS VIDEO: Statua za Mesija u Mar del Plati

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)