KRAJ VELIKE KARIJERE: Jedan od najboljih golmana ikada se oprostio od fudbala

Novosti online

02. 08. 2023. u 09:10

DOŠLO je vreme da se stavi tačka na veliku fudbalsku karijeru. Legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon odlučio je da se penzioniše u 45. godini.

КРАЈ ВЕЛИКЕ КАРИЈЕРЕ: Један од најбољих голмана икада се опростио од фудбала

FOTO: AP

Po mnogima jedan od najboljih čuvara mreže svih vremena posle 975 utakmica rešio je da se oprosti od profesionalnog bavljenja fudbalom.

Poslednju sezonu proveo je na golu Parme gde je sve i počelo 1995. godine. Osim sa "mlekadžije" branio je još za samo dva kluba - Juventus i Pari Sen Žermen.

Bufon je u karijeri osvojio 26 trofeja u klupskoj konkurenciji. Sa Parmom Kup Italije, Superkup Italije i Kup UEFA (1998/1999), sa Juventusom 10 titula prvaka Italije, pet Kupova Italije, šest superkupova Italije, a sa PSŽ bio je prvak Francuske i osvajač Superkupa.

Jedino što mu nedostaje u bogatoj riznici trofeja je pehar Lige šampiona. Priliku da ga osvoji imao je tri puta sa "starom damom" (2002/03, 2014/15, 2016/17).

Sa reprezentacijom Italije za koju je branio 176 puta bio je prvak sveta 2006. godine. Ima i drugo mesto sa Evropskog prvenstva 2012. godine.

BONUS VIDEO: SLALOM ZA NAJLEPŠI GOL: Bukari za "petardu" Zvezde protiv Vojvodine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)