FASCINANTNO - MARAKANA JE OVO ČEKALA 34 GODINE: Zvezdina petica na premijeri je - istorijska

Z. Ćorović

31. 07. 2023. u 19:34

Crvena zvezda je u derbiju prvog kola Superlige napunila mrežu Vojvodine sa pet komada, a njeni navijači su ovakvu, ubedljivu goleadu na "Marakani" čekali čak 34 godine.

ФАСЦИНАНТНО - МАРАКАНА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА 34 ГОДИНЕ: Звездина петица на премијери је - историјска

FOTO: M. Vukadinović

Fascinantno je to da su istog datuma, 30. jula, ali već davne 1989. godine, crveno-beli savladali Slobodu iz Tuzle u prvom kolu šampionata SFRJ sa 6:1. Dva gola na tom meču dao je čuveni Darko Pančev, po jedan su postigli Kantlarovski, Radinović, Mrkela i Piksi Stojković.


Te sezone Zvezda je osvojila titulu prvaka one velike Jugoslavije, a već na kraju sledeće je napravila podvig koji sem nje niko nije na našim prostorima - postala je u Bariju šampion Evrope. 

Neka poređenja one i ove generacije našeg crveno-belih ne mogu se praviti, ali se u istom datumu i po efikasnosti na premijeri može potražiti simbolika da će i sadašnja, odlično skockana ekipa, koju je preporodio i ubrzao novi trener Barak Bahar, napraviti nešto vredno i prepoznatljivo na međunarodnoj sveni.


Zato svi kojima je Zvezda u srcu, nestrpljivo čekaju prvo žreb 31. avgusta, onda i početak nove Lige šampiona sredinom septembra.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice