"MOJA BUDUĆNOST JE NA MARAKANI!" Napadač Uroš Kabić najnovije pojačanje FK Crvena zvezda za Ligu šampiona

Z. Ćorović

23. 07. 2023. u 17:45

NISKA Zvezdinih bisera u prvom timu produžila se dolaskom još jednog supertalenta. Svestrani napadač Uroš Kabić (19) nije hteo da iz Vojvodine krene u Italiju već je odlučio da svoju budućnost gradi na "Marakani" - sa našim najtrofejnijim klubom je potpisao četvorogodišnji ugovor i tom prilikom zadužio crveno-beli dres sa brojem 70.

МОЈА БУДУЋНОСТ ЈЕ НА МАРАКАНИ! Нападач Урош Кабић најновије појачање ФК Црвена звезда за Лигу шампиона

FOTO: FK Crvena zvezda

- Vrlo sam uzbuđen što dolazim u ovako veliki klub kao što je Crvena zvezda. Zaista je čast i privilegija biti u Zvezdi, a moja želja je da se dokažem i opravdam svoj dolazak. Gledao sam sve Zvezdine utakmice na pripremama, video sam da ekipa sjajno igra, i srećan sam što dolazim u takav sistem. Radujem se radu sa trenerom Barakom Baharom, vidim da mladi igrači dobijaju priliku i želim da budem nosilac igre Crvene zvezde jednog dana. Naravno, radujem se i tome što ću igrati Ligu šampiona - istakao je Kabić.

Uroša je tražilo nekoliko klubova iz Serije A. Zvezda ih je pobedila u ovoj trci, uspela je takođe da posle dužeg vremena iz Vojvodine dovede odličnog mladog igrača.

- Pre nego što sam došao bilo je intereseovanje italijasnkjih klubova, ali je Zvezda bila najkonkretnija, pokazala je da me najviže želi. Mogu da igram na svim pozicijama u napadu, ne biram, spreman sam da ispunim sve ono što se bude tražilo od mene. Došao u najveći klun u Srbiji i želim da se pokažem.Konkurencija je velika, radujem se tome. Mislim da sam dolaskom u Zvezdu napravio najbolji potez za napredovanje u mojoj karijeri.

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela poželeo je dobrodošlicu novajliji i potvrdio da se od njega mnogo očekuje.

 - Uroš Kabić je jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Srbiji. Brz je, moderan, pratili smo ga dugo vremena i na prvi pogled ostavlja utisak veoma talentovanog igrača. Zadovoljan sam što smo napravili dogovor sa Vojvodinom i Urošem, te da je on Crven zvezdu prepoznao pre nekih evropskih klubova kao svoju novu destinaciju. Verujem da će izrazitim brzinskim sposobnostima brzo pridobiti Zvezdinu publiku i biti važan igrač našeg kluba u budućnosti. Igraće sa dobrim saigračima koji njegov talenat mogu da podignu na viši nivo i sigurni smo da Kabić može da napravi ozbiljan iskorak. Barak Bahar je zadovoljan Kabićem, gledao ga je i ceni njegove kvalitete, a pokazao je u prethodnom periodu da ima hrabrosti da mladim igračima ukaže šansu, te da mu oni to vraćaju i verujem da će i sa Urošem to biti slučaj - rekao je Mrkela. 

 Uroš Kabić je rođen 1. januara 2004. godine u Novom Sadu i prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije. Karijeru je započeo u Vojvodini čiju je akademiju prošao. Za prvi tim "lala" odigrao je 52 utakmice i postigao četiri gola. Može da igra kao bočni napadač, jednako se dobro snalazi i na desnoj i na levoj strani, a takođe može da deluje i kao špic.

Eraković predstavljen u Zenitu

STRAHINjA Eraković je i zvanično predstavljen kao novi igrač Zenita, a Mrkela je potvrdio da još postoji nada da će se kao pozajmljen igrač vratiti da sa Zvezdom odigra Ligu šampiona.

- Postoji ta mogućnost iako se povredio Rodrigao, jedan od štopera Zenita, pa su sada slabiji na toj poziciji - rekao je Mrkela i dodao i da je Miloš Degenek jako blizu povratka u Zvezdu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave