ZVEZDA PRODALA IGRAČA ZA SEDAM MILIONA EVRA! Pred Ligu šampiona otišao važan šraf srpskog prvaka

Novosti online

19. 07. 2023. u 21:04

Crvena zvezda je ostala bez važnog igrača, ali uprava srpskog šampiona uverava da je "sve to bilo planirano" i da će biti odogovreno na takmičarske izazove.

ЗВЕЗДА ПРОДАЛА ИГРАЧА ЗА СЕДАМ МИЛИОНА ЕВРА! Пред Лигу шампиона отишао важан шраф српског првака

FOTO: FK Crvena zvezda

O ovome je pričao za "Telegraf" tehnički direktor Zvezde, Marko Marin, koji nije obelodanio u koji je to klub mladi štoper Strahinja Eraković otišao, ali imajući u vidu nezadovoljstvo uprave moskovskog Spartaka "što je Zvezdin defanzivac odbio njihov poziv, pa neka ide gde želi - u Spartaku igraju samo oni koji to žele", izgleda da je novi reprezentativac Srbije odabrao Zenit.


U svakom slučaju, Zvezda je od tog transfera zaradila sedam miliona evra, prenosi pomenuti portal.


- Crvena zvezda ima finansijski plan koji je usvojen na Skupštini i uključuje 12 - 15 miliona evra prihoda od transfera. Svesni smo da će se ponude koje stignu na adresu našeg kluba odnositi uvek na najbolje igrače i to je neminovnost tržišta. Odlazak Erakovića je bio planiran i to smo treneru Baharu jasno rekli još na pregovorima u Tel Avivu. Eraković je bio planiran da bude prodat prošlog leta, imali smo veću ponudu nego danas, međutim, odustali smo u poslednjem trenutku od njegovog transfera zbog kvalifikacija za Ligu šampiona koje smo tada imali pred nama - istakao je Marin.

Strahinja Eraković FOTO: Privatna arhiva


Marin dodaje da izlazni transferi ne smeju da utiču na sportske rezultate.


- Zvezda je veliki i klub i već ima izgrađenu politiku koja je od krucijalne važnosti kada je formiranje tima u pitanju. Bićemo spremni da odgovorimo svim izazovima, što će ekipu činiti maksimalno konkurentnom u svim takmičenjima. Šef stručnog štaba Barak Bahar je profesionalac, svestan je na koji način funkcioniše svaki klub tokom prelaznog roka, ali isto tako siguran je i da će imati na raspolaganju kvalitetne igrače - konstatovao je tehnički direktor Crvene zvezde.


Osvnuo se potom na dolazeće transfere.


- Velika želja Baraka Bahara je i Miloš Degenek još od prošle godine kada je bio trener Makabija iz Haife. Takođe, očekujemo da se Uroš Spajić, koji je i reprezentativac Srbije, vrati u prepoznatljivu formu nakon teške povrede, koja ga je sputala duži vremenski period. Mladi Stefan Leković, koji je ponikao u našoj Omladinskoj školi ima neverovatan potencijal da postane štoper evropskog nivoa. Tokom prošle sezone je skupljao minute i iz utakmice u utakmicu sticao poverenje, na njemu je da nastavi u istom ritmu", zaključio je Marin.

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKA ŽURKA NA MARAKANI: Crvena zvezda je (ponovo) šampion Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave