CRVENO-BELE AMBICIJE: Zvezda bi da napravi svoju fudbalsku akademiju u zemlji od 250 miliona stanovnika?

Novosti online

25. 06. 2023. u 15:20

Omladinska škola FK Crvena zvezda je prethodne sezone započela sa praksom dovođenja mladih, perspektivnih i talentovanih igrača iz Nigerije.

ЦРВЕНО-БЕЛЕ АМБИЦИЈЕ: Звезда би да направи своју фудбалску академију у земљи од 250 милиона становника?

FOTO: FK Crvena zvezda

Tokom 2022. tim Zvezdinih skauta se otisnuo put Afrike kako bi selektirao igrače sa najvećim fudbalskim znanjem, brzinom učenja i adaptiranja na evropske uslove. Dolazak igrača iz Nigerije se pokazao kao pun pogodak, a to potvrđuje prvi skaut Omladinske škole crveno-belih, Marko Mitrović.

 

- Praksa dovođenja fudbalera sa teritorije Nigerije je trenutno na zadovoljavajućem nivou. Igrači koji su stigli u Crvenu zvezdu su pokazali kvalitet. S obzirom na veliku razliku u samom radu na treninzima u Srbiji i Nigeriji, pre svega u izvođenju tehničko-taktičkih vežbi, bio im je neophodan određeni period da uđu u ritam. Dugoročno posmatrano u perspektivi bi trebalo napraviti fudbalsku akademiju u Nigeriji, zemlji koja ima 250 miliona stanovnika, gde bi okupljali najtalentovanije dečake sa 15 godina i insistirali bi da rade sa našim trenerima. U vremenskom intervalu do dve godine rada, dobili bismo taktički i tehnički potkovane igrače po Zvezdinim principima, te bismo ih mnogo lakše priključili omladinskoj selekciji - rekao je Mitrović.
 
U sezoni za nama tri igrača sa pasošem Nigerije su nastupala za Zvezdin omladinski tim - Da Fejvor Ogbu (na fotografiji gore), Jusuf Fajsal i Ifeani Gospel Opara.
 
- Da Fejvor Ogbu je fizički dominantan levonogi štoper, sa tehnikom iznad proseka. Sa druge strane, Jusuf Fajsal prikazuje primer brzonogog polivalentnog napadača koji može da se pronađe kroz redovan i detaljan skauting u nigerijskim akademijama fudbala. Igrači su pokazali odlične fizičke predispozicije, a rad naših trenera je doprineo da prave razliku u Omladinskoj ligi Srbije protiv najtalentovanijih domaćih igrača. Nažalost, Gospel Opara je zadobio nezgodnu povredu kolena, pa je morao da odsustvuje sa terena prethodnih šest meseci. Fudbaleri su spremni za naredni korak, odnosno pozajmicu u drugi klub kako bi igrali u seniorskom rangu sledeće sezone - zaključio je Mitrović.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)