HTELA GA ZVEZDA, TERZIĆ SE RASPRIČAO O NJEMU, ALI... Ode supertalentovani Srbin u redovnog učesnika Lige šampiona

Novosti online

19. 06. 2023. u 22:23

Dosadašnji fudbaler TSC-a Petar Ratkov potpisao je danas ugovor sa Salcburgom do juna 2028. godine, saopštio je šampion Austrije.

ХТЕЛА ГА ЗВЕЗДА, ТЕРЗИЋ СЕ РАСПРИЧАО О ЊЕМУ, АЛИ... Оде суперталентовани Србин у редовног учесника Лиге шампиона

Foto: AP

U saopštenju Salcburga se podseća da je Ratkov na 36 mečeva u Superligi Srbije postigao 13 golova i imao je četiri asistencije. Srpski napadač će u ekipi šampiona Austrije da nosi dres sa brojem 21.


"Petar je veoma talentovani mladi napadač, koji je iako ima samo 19 godina odigrao 75 mečeva u Superligi Srbije. On će da dobije vreme da se prilagodi našem timu i novom izazovu", rekao je sportski direktor Salcburga Kristof Frojnd, prenosi zvanični sajt kluba.


Ratkov (19) je istakao da je srećan što karijeru nastavlja u šampionu Austrije.


"Neoposiv je osećaj potpisati ugovor sa tako velikim klubom. Već duže vreme pratim igre Salcburga. Razgovarao sam sa Strahinjom Pavlovićem pre potpisivanja ugovora i on je imao samo lepe reči za ovaj klub. Jedva čekam da se prvi put pojavim u 'Red Bul areni'", rekao je Ratkov.


Salcburg će i naredne sezone igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, baš kao i u prethodne četiri godine.


Danas je o Ratkovu, inače, govoroio i generalni direktor aktuelnog prvaka Srbije, Zvezdan Terzić:
 
- Ne postoji igrač kog želimo, a nismo ga doveli. Razmišljali smo o Ratkovu, ali on bi bio rezervna opcija. Talentovan je, spremili smo dva miliona evra, TSC ga prodao za daleko veći iznos, ali nije bilo realno da sa njim igramo Ligu šampiona. Hteli smo da ga dovedemo i čekamo, i možemo da priuštimo sebi da platimo igrača dva miliona i da ga pustimo da se privikava na visoke zahteve. To je problem kod nas, jer drugi klubovi mogu da forsiraju mlade, a kod nas se sve vrti oko pobeda. U nekom drugom klubu kad sam radio, forsirao sam mlade. Pratimo forume i komentare kako je TSC napravio dobar posao, ali ne zaboravite da smo mi prodali Lazetića Milanu za isti iznos, posle jednog gola u prvom timu. Ratkov će biti veliki igrač, ali morali bi da ga čekamo. Specifičan smo klub gde je veliki pritisak i odgovornost, osvojeno je šest titula, želimo i sedmu, te zahtevamo igrače koji mogu da odgovore tome - rekao je Terzić.

Bonus video: VATRENO I PO KIŠI: Bakljada "delija" tokom finala Kupa Srbije u fudbalu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona