KRSTAJIĆ SE NE ŠALI: Selektor Bugara dobio veliko pojačanje, mogao bi da pomrsi konce Srbiji u borbi za Euro

Novosti online

06. 06. 2023. u 17:36

FUDBALSKA reprezentacija Bugarske koju sa klupe predvodi Mladen Krstajić dobila je veliko pojačanje pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Dres Bugarske zadužio je Žeferson Teleš, brazilski internacionalac koji pet godina nastupa u Sofiji.

КРСТАЈИЋ СЕ НЕ ШАЛИ: Селектор Бугара добио велико појачање, могао би да помрси конце Србији у борби за Еуро

Foto: EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Teleš neće moći da pomogne Bugarima u junskom ciklusu, odnosno u mečevima protiv Litvanije i Srbije, iako je zadužio pasoš te zemlje. Priliku da debituje moraće da sačeka do septembra, kada će puleni Mladena Krstajića igrati u Podgorici sa Crnom Gorom.

Priliku da debituje u bugarskom dresu Brazilac će imati u septembru na prijateljskom susretu sa Uzbekistanom ili na utakmici sa Crnom Gorom u Podgorici u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koja je na programu 10. septembra.

Žeferson igra na poziciji zadnjeg veznog, a može da pokriva i poziciju levog beka. U Sofiji je od 2018. godine kada je iz Internacionala stigao u CSKA.

U sezoni koja se polako bliži kraju, Žefereson  je imao priliku da sarađuje sa Sašom Ilićem. Uoči poslednjeg kola, koje je na programu 7. juna, CSKA ima bod manje u odnosu na prvoplasirali Ludogorec. Ludogorec gostuje ekipe Černo More, a CSKA na svom terenu igra protiv Lokomotive Plovdiv.

U prvok kvalifikacionom ciklusu Bugarska je na svom terenu izgubila od Crne Gore sa 1:0, a u gostima od Mađarske sa 3:0.

Podsetimo, Srbija plasman na Euro čeka od davne 2000. godine, a nema sumnje da bi ovim pojačanjem Bugari mogli dodatno da zakomplikuju borbu u grupi.

BONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna