"JEDAN PARTIZAN IMAMO": Slobodan Urošević analizirao sezonu crno-belih

Tanjug

28. 05. 2023. u 14:38

KAPITEN fudbalskog kluba Partizan Slobodan Urošević izjavio je danas da crno-beli nisu zaslužili da osvoje četvrto mesto u Superligi Srbije.

ЈЕДАН ПАРТИЗАН ИМАМО: Слободан Урошевић анализирао сезону црно-белих

Foto: M. Vukadinović

Klub iz Humske je u subotu na svom terenu pobedio Voždovac 2:1 u meču poslednjeg, 37. kola i sezone je okončao na četvrtom mestu sa 71 bodom.

- Kada počinje sezona - zna se koji su nam ciljevi, koje su nam ambicije. Možda početak i nije bio loš, jer smo krenuli dobro u prvoj utakmici, ali onda smo napravili kiks. Bilo je turbulentno - napravimo rezultat, pa "prospemo" i tako u krug. U drugom delu sezone smo dosta toga "uprskali", ali nikome ne može da bude teže nego nama. Mi nosimo ovaj dres! Treba da postoji nezadovoljstvo, ali niko ne oseća više krivicu od nas - izjavio je Urošević, prenosi zvanični sajt kluba.

Crno-beli će sledeće sezone igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a takmičenje počinju od trećeg kola.

- Ovo mesto na kojem smo mi danas - nismo zaslužili, ali to je život, to je fudbal. Možemo samo da obećamo da ćemo se i dalje boriti i da ćemo dati sve od sebe da se ovakva sezona više ne ponovi.

Fudbaler Partizana je istakao da je pad forme došao u najgorem mogućem trenutku.

- Kada smo počeli da dižemo formu, nismo imali mogućnost više da popravimo bilo šta. Partizanov grb je težak, ali isto tako je i lep. Da bi igrao u Partizanu, moraš da naučiš da se boriš sa tim pritiskom.

Urošević je dodao da mu prija što su ga za omiljenog igrača izabrali levi bekovi omladinskog i kadetskog tima.

- Svakako da imponuje kada neko kaže da sam mu omiljeni igrač i nadam se da će on sutra doći na moje mesto i da će me zameniti. Naša škola fudbala ima veoma talentovanu decu i samo je pitanje ko će od njih postati novi biser Partizana.

Crno-beli su ove sezone promenili tri trenera. Sezonu je na klupi počeo Ilija Stolica, njega je zamenio Gordan Petrić, da bi na kraju na mesto šefa stručnog štaba došao Igor Duljaj.

- Od kad sam ja ovde znam sigurno da ni jednom treneru nije bilo lako da preuzme Partizan. Igor Duljaj je došao u teškom trenutku, uradio je sve što je mogao i što je bilo do njega. Mi smo dali sve od sebe, ali se neki rezultati nisu poklopili i nadam se da ćemo to ispraviti u sledećoj sezoni.

On je čestitao omladincima i kadetima Partizana na titulama.

Prvenstveno bih čestitao omladincima i kadetima na osvojenom trofeju - oni su naša budućnost! Nadam se da će svake godine donositi trofej u naše vitrine.

Urošević je dodao da je srećan što je upisao 200. nastup u dresu Partizana na meču sa Voždovcem.

- Što se tiče moje 200. utakmice, veoma sam zadovoljan i srećan što sam uspeo da stignem do tog broja. Ponosan sam što sam mogao da branim boje Partizana.

Pored Uroševića 200 utakmica za Partizan su odigrali golman Vladimir Stojković, Milan Smiljanić i Miroslav Vulićević.

- Sve same legende! Znamo koliko su dali ovom klubu i koliko su bili tu. Skoro šest godina sam ovde, dugo sam tu, a "potrefilo" se da baš juče bude 200. utakmica, kada je i poslednja u prvenstvu. Nadam se da će ih biti još.

Crno-beli će pripreme za novu sezonu početi 16. juna.

- Poruka je navijačima da budu uz nas. Imaju prava da izraze nezadovoljstvo. Samo jedan Partizan imamo, tako da moramo svi da budemo zajedno u ovim teškim vremenima i da izađemo iz krize - zaključio je Urošević.

Kapiten Partizan je ove sezone u Superligi Srbije odigrao 35 utakmica, postigao je četiri gola i upisao tri asistencije.

BONUS VIDEO: DULjAJ: Ako postoji moja odgovornost, spreman sam da je prihvatim

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju