UMALO SENZACIJA: Zvezda jedva prošla u polufinale Kupa, penali obradovali crveno-bele

Novosti online

03. 05. 2023. u 20:34 >> 20:29

CRVENA zvezda je ostala u prilici da ponovo, treći put u nizu osvoji "duplu krunu". Šampionsku titulu je lako i ubedljivo osigurala, ali se u četvrtfinalu Kupa Srbije namučila u Kruševcu - ekipu Napretka je eliminisala tek boljim izvođenjem jedanaesteraca: posle 0:0, bilo je 2:4.

УМАЛО СЕНЗАЦИЈА: Звезда једва прошла у полуфинале Купа, пенали обрадовали црвено-беле

FOTO: FK Crvena zvezda

Zbog masakra u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", navijači Crvene zvezde su odlučili da, u znak poštovanja prema porodicama poginulih i svima koji pate usled ove tragedije, ne bodre svoje ljubumce u Kruševcu. Ipak, oni su na stadionu u Kruševcu imali šta da poruče... (FOTO).  Na samom stadionu, prisutni su minutom tišine odali počast nastradalima, posle čega je meč počeo. I to prilično iznenađujuće, jer su Kruševljani ozbiljno pripretili, dvaput u uvodnoj akciji. Prvi pokušaj je osujetio golman i kapiten Zvezde Milan Borjan, a drugi je okončan previsokim šutem, ali je i to bilo dovoljno da se nasluti da se stvari neće odvijati baš onako kako su u stručnom štabu s Marakane planirali.

Ekipa čiji je trener Dragan Perišić je nastavila da srčanije pristupa svojim obavezama, pa je češće boravila na suparničkoj, nego svojoj polovini, pokušavajući preko Čečarića da dođe do prednosti. Potom je meč, u 14. minutu, prekinut jer je pomoć zatražio Borjan, koji se požalio na povredu noge, ali se nedugo zatim pridigao i nastavio da učestvuje u ovom fudbalskom duelu koji se odvijao u maltene potpunoj tišini, i pored više hiljada gledalaca. A i po kiši, koja je bivala sve jača kako je utakmica odmicala...

Do narednog uzbuđenja čekalo se desetak minuta, i to kada je Aleksandar Katai iskosa s leve strane pogodio dalju stativu gola Napretka, no igra je potom prekinuta jer je pre pomenutog udarca Stefan Mitrović igrao rukom, pa se ni eventualni pogodak ne bi priznao. Ipak, ohrabrilo je to beogradske crveno-bele, koji su ovoga puta igrali u plavoj opremi, pa su do 31. minuta šuteve s distance oprobali i Kangva i Mijailović, a potom iznova i Katai.

On je golmana Petrića naterao na paradu osam minuta pre odlaska na predah, a neposredno pred kraj poluvremena pripretio je još dvaput, no najpre je visoko uputio šut, a onda je usled blokade Kerkeza ostala Zvezdina "desetka" na 19 ovosezonskih pogodaka, od kojih 17 u prvenstvu.

Drugo poluvreme počelo je, takođe, uz zanimljive momente.

U 50. minutu i 53. Stefan Mitrović je prvi došao do šansi da promeni rezultat i - nije ih iskoristio. Prvo loše zahvaćena lopta nije otišla gde je i kako je želeo, već pravo u naručje golmana Napretka, a nakon toga je iz okreta šutirao preko mete. Daleko veće aplauze izmamio je igrač domaćih Šarić, koji je sa skoro 40 metara za manje od metar promašio gol Crvene zvezde. 

Isti igrač je dobrim driblingom po levoj strani postao opasnost za beogradski tim i u 60. minutu, a gosti su uspeli da se iskobeljaju iako nisu baš imali spretne intervencije u odbrani (promašivali su loptu i skrivili korner). Problemi za Zvezdu su tada počeli da se umnožavaju, pa je zbog povrede u 72. minutu teren morao da napusti Katai, kog je zamenio Mijatović, dok je Prucev tada ušao u igru umesto Mitrovića.

Ipak, u glavnim ulogama nisu bili ni "stari" ni novi igrači Zvezde, već kapiten Kruševljana Kerkez, koji je briljirao u odbrani, zaustavljajući prodore ili blokirajući udarce rivala kada god bi se igrači šampiona Srbije ponadali da bi mogli do željenog vođstva.

U završnici meča Zvezda je, osvežena rezervistima, davala sve od sebe da izbegne jedanaesterce. I, u 87. minutu je, po sve jačoj kiši, bila najbliža cilju, kada je Mirko Ivanić poslao loptu sa oko 12 metara, iskosa s leve strane, pogodio dalju stativu gola domaćih.

Na red su, potom, došli jedanaesterci.

A tokom njih, Milan Borjan je zaustavio šuteve Kerkeza i Đekovića, što je omogućilo crveno-belima da i pored Ivanićevog kiksa (penal mu je odbranio Petrić), golovima Rakonjca, Azarova, Mijatovića i Bukarija prođu dalje.

Napredak - Crvena zvezda 0:0, penalima 2:4

Napredak: Petrić, Jovanović, Kerkez, Krstić, Ljubomirac, Putinčanin, Vukajlović, Sarić, Đeković, Bastajić, Čečarić

Crvena zvezda: Borjan, Azarov, Eraković, Dragović, Nikolić, Kangva, Mijailović, Bukari, Katai, Mitrović, Rakonjac

JEDANAESTERCI: Napredak - Crvena zvezda 0:0, 2:4

1. serija:

Rakonjac precizan, 0:1 za Zvezdu

Šarić precizan, 1:1

2. serija:

Azarov precizan, 1:2 za Zvezdu

Kerkez šutira, Borjan brani, ostaje 1:2 za Zvezdu

3. serija:

Ivanić šutira, Petrić brani, ostaje 1:2 za Zvezdu

Đeković šutira, Borjan brani,ostaje 1:2 za Zvezdu

4. serija:

Mijatović precizan, 1:3 za Zvezdu

Putinčanin precizan 2:3

5. serija

Bukari precizan, 2:4 za Zvezdu - kraj meča

Kup Srbije u fudbalu - četvrtfinale

Sreda:

Napredak - Crvena zvezda 0:4, penalima 2:4

Četvrtak:

16 TSC - Novi Pazar

18 Radnik - Čukarički

18.30 Radnički Niš - Vojvodina

BONUS VIDEO: "ČETIRI GOLA SMO DALI DRUGOM NA TABELI..." Miloš Milojević o novom trijumfu Zvezde

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati