"KO SI SAD PA TI?!" Nikad nije igrao za reprezentaciju, a upravo je dao četiri gola Realu (VIDEO)

Novosti online

25. 04. 2023. u 21:59

REAL Madrid nije znao šta ga je snašlo u utakmici 31. kola španskog fudbalskog prvenstva u kome je gostovao Đironi.

КО СИ САД ПА ТИ?! Никад није играо за репрезентацију, а управо је дао четири гола Реалу (ВИДЕО)

Tanjug/AP

A navijači Madriđana nisu znali - ko je momak koji im "maltretira" omiljeni klub.

Naime, drugoplasiran Real je nokautiran sa 4:2 od strane ekipe koja je u duel ušla kao 12. na tabeli La Lige, a sva četiri gola za domaćine dao je Valentin Marijano Hoze Kasteljanos Himenez.

Ili, "Tati" Kasteljanos, kako ga uglavnom i znaju u rodnoj Argentini, za čiju reprezentaciju ovaj 24-godišnjak nikada zaigrao.

Obično je onaj ko može da da četiri gola moćnom Realu zvezda i sopstvene nacionalne selekcije, ali... Kasteljanos je u Đironu došao na baš mala vrata, kao pozajmljeni fudbaler Njujork Sitija. Seniorsku karijeru je počeo, zanimljivo, u Univerzidadu de Čile, igrao potom za urugvajski Torkve, a onda je usledio odlazak u američku MLS ligu.

U sezoni 2021. bio je najbolji strelac šampionata sa 19 golova (koliko je dao i Ola Kamara iz Di-Si junajteda, ali je junak ove priče imao više asistencija, čak osam) pa ga je to i preporučilo evropskim skautima, mada je u Đironu došao tek godinu dana kasnije.

U tom klubu je dao osam golova na prvih 30 nastupa, a onda na 31, u prvenstvu protiv Reala, čak četiri, što niko pre njega nije uspeo u 21. veku. Pa ni mnogo poznatiji Argentinci, poput Lionela Mesija, koji takođe nije uspeo nešto tako u meču Primere.

Posle gola u 12. minutu na asistenciju Gutijereza, već u 24. Kasteljanos je doneo 2:0 (VIDEO) domaćinu i to u kontri. 

 

Tati Kasteljanos slavi jedan od četiri gola koja je za Đironu dao protiv Reala iz Madrida / Foto: Tanjug/AP

Udarcem sa oko sedam metara, posle dodavanja Kouta s desnog krila vratio je dva razlike Đironi u 46. minutu (VIDEO), i to nakon što je Vinisijuš smanjio Realov zaostatak u 34, ali na tome se junak utakmice nije zaustavio.

On je u 62. minutu idealno reagovao glavom za, ispostavilo se, nedostižnih, 4:1 (VIDEO), što je pet minuta pre kraja samo ublažio Lukas.

Posle ovog debakla, Real je i dalje na 11 bodova zaostatka za vodećom Barselonom, koja je odigrala utakmicu manje, dok je Đirona napredovala na deveto mesto, a šest bodova je trenutno dele od šeste pozicije, koja vodi u Ligu konferencija.

VONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!