ENGLESKA IMA NOVOG VLADARA MEĐU GOLGETERIMA: Kejnu bela tačka odnela, pa donela ogromnu radost

Novosti online

24. 03. 2023. u 20:10

ISTORIJA je ispisana u Napulju. Kapiten engleske reprezentacije Hari Kejn postao je u četvrtak uveče rekorder "Albiona" po broju postignutih golova za nacionalni tim sa 54. preciznim hicem u finišu prvog poluvremena čime je na vrhu prestigao Vejna Runija.

ЕНГЛЕСКА ИМА НОВОГ ВЛАДАРА МЕЂУ ГОЛГЕТЕРИМА: Кејну бела тачка однела, па донела огромну радост

FOTO: AP/Tanjug

Gol za istorijske knjige je tim značajniji kada se ima u vidu da je značajno doprineo prvoj pobedi Engleske na gostovanju u Italiji posle pune 62 godine.

- Ovo mi znači sve. Nisam pogodio sa bele tačke protiv Francuske na Mundijalu u Kataru, sada mi se na isti način vratilo u susretu sa Italijom. Kada je lopta završila u mreži preplavio me je čitav niz emocija. Zaista je to bio jedan magičan momenat - objasnio je napadač Totenhema i engleskog nacionalnog tima posle utakmice.

Englezi su već najavili specijalan program uoči narednog kvalifikacionog meča sa Ukrajinom na Vembliju u nedelju na kojem će biti odato priznanje Kejnu za nesvakidašnje ostvarenje. Ni selektor Geret Sautgejt nije propustio priliku da čestita Kejnu.

- Hari je izuzetan karakter i to je pokazao i protiv Italijana. Presrećan sam zbog njega i njegove familije, ostvario je nešto neverovatno u tako ranoj fazi karijere, a još je mnogo izazova pred njim. Nijedna pohvala na njegov račun za ovo što je ostvario nije dovoljno dobra - istakao je selektor Engleske.

Među prvima koji su čestitali Kejnu bio je svrgnuti "kralj strelaca" reprezentacije Engleske Vejn Runi. Nekadašnji napadač Mančester junajteda i "Albiona" se oglasio na "Tviteru".

- Posle četiri utakmice odigrane za reprezentaciju sam znao da će jednog dana biti najbolji strelac reprezentacije u istoriji, a tada je na kontu imao samo tri gola. Tada sam ga ohrabrivao, govorio mu da će upravo on biti rekorder i eto to se desilo u četvrtak uveče u utakmici koja je bila veoma važna za našu reprezentaciju - napisao je Runi.

Interesantno je i da je Kejn bio prvi koji je pritrčao Runiju u zagrljaj kada je postigao 50. gol za reprezentaciju i prestigao na vrhu liste strelaca do tog momenta neprikosnovenog Bobija Čarltona.

PRVENAC POSLE 80 SEKUNDI

KAPITEN Engleske i novi rekorder po broju golova za Englesku je do brojke od 54 postignuta gola stigao na 81. utakmicu u dresu sa državnim grbom. Zanimljivo je da je prvenac postigao na debiju protiv Litvanije 2015. posle samo 80 sekundi provedenih na terenu. Rekorder je i po broju golova postignutih u jednoj godini (16), odnosno po uspešnim hicima na završnim turnirima Starog kontinenta i Mundijalima - 12.

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati