ZLATAN ULAZI U ISTORIJU FUDBALA: Ibrahimović uz "tri krune" posle sedam godina, a to može da znači i obaranje čuvenog rekorda

Novosti online

15. 03. 2023. u 21:06

NEKOLIKO puta je njegov povratak u nacionalni tim pominjan kao realna mogućnost, a sada je to stvarnost reprezentacije Švedske.

ЗЛАТАН УЛАЗИ У ИСТОРИЈУ ФУДБАЛА: Ибрахимовић уз три круне после седам година, а то може да значи и обарање чувеног рекорда

Foto: Profimedia, Instagram/linashokh

Selektor "tri krune" Jane Anderson saopštio je danas spisak igrača za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, na kojem se nalazi i 41-godišnji napadač Zlatan Ibrahimović, prvi put posle sedam godina. Ibrahimović bi ukoliko zaigra protiv Belgije 24. marta ili tri dana kasnije protiv Azerbejdžana u Stokholmu, mogao da postane najstariji igrač u istoriji kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Rekord drži italijanski golman Dino Zof, koji je 29. maja 1983. godine igrao protiv Švedske sa 41 godinom, tri meseca i jednim danom starosti.

- Zlatan je u poslednje vreme tri puta ušao sa klupe u Milanu i nalazi se u pristojnoj formi uprkos tome što je dugo bio odsutan. U tom kontekstu, mislim da može nešto da donese. Pogotovo na terenu, ali i van njega - istakao je Anderson.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a