OD UKRAJINSKE, DO TRAKE DUGINIH BOJA: Dušan Tadić se više ništa ne pita! Kapiten Srbije će od sada imati obavezu više

Novosti online

13. 03. 2023. u 16:18

FUDBALSKI klub Ajaks potvrdio je da će njihov kapiten, srpski vezista, Dušan Tadić, od naredne nedelje biti u obavezi da nosi traku duginih boja.

ОД УКРАЈИНСКЕ, ДО ТРАКЕ ДУГИНИХ БОЈА: Душан Тадић се више ништа не пита! Капитен Србије ће од сада имати обавезу више

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i "kopljanika" nosiće predstojećeg vikenda kapitensku traku u duginim bojama, iako se prvo u medijima pojavila informacija da to neće biti slučaj.

Portparol amsterdamskog tima je objavio da se Ajaks pridružio kampanji pokreta "OneLove" iz Holandije koji je 2020. godine osnovao Fudbalski savez Holandije.

Za cilj ima da se bori protiv svake vrste diskriminacije, ali s naglaskom da se pre svega iskoreni rasna i LGBT diskriminacija.

- Da, Dušan Tadić će nositi kapitensku traku 'OneLove' predstojećeg vikenda kao i ostali kapiteni u našim timovima. Ajaks je protiv rasizma i svake vrste diskriminacije, tako da želimo da pružimo podršku - rekao je portparol Ajaksa uoči meča s Fejnordom, dok u klubu iz Roterdama još nsiu dali signal da će Orkun Kokču isto učiniti.

Holandski mediji prethodno su osuli paljbu po našem reprezentativcu kada nije nosio traku posvećenu podršci povređenima i porodicama stradalih u zastrašujućim zemljotresima u Turskoj i Siriji.

Momak iz Bačke Topole trpeo je i mnogo kritika javnosti jer je dugo bio jedini kapiten koji nije nosio traku u bojama Ukrajine. Ali je kasnije Tadić i to učinio.

Podsetimo, kapitenske trake sa amblemom "OneLove" bile su tema i uoči Svetskog prvenstva u Kataru kada su pojedine reprezentacije postigle dogovor da će nositi njihove trake, da bi potom FIFA reagovala i dala posebna upustva kapitenima kako bi izbegla pojavljivanje "duginih boja" u vrlo restriktivnoj državi kakva je Katar.

BONUS VIDEO: FUDBALER GODINE: Dušan Tadić dobitnik Zlatne lopte i nagrade u akciji "Novosti" - Kapiteni biraju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024