STRAŠNA LIGA ŠAMPIONA: Gigant ispao - džabe mu ekipa od 889 miliona evra, a sedmostruki prvak Evrope uradio ono što nije više od decenije!

Novosti online

08. 03. 2023. u 19:44 >> 23:06

LIGA šampiona je u sredu nastavljena sa nove dve revanš utakmice osmine finala. Moćni Pari Sen Žermen je ispao iz elitnog nadmetanja, nakon što je po drugi put izgubio od Bajerna, sada sa 2:0 u Minhenu, nakon 0:1 u glavnom gradu Francuske, a ekipa Milana je u Londonu sačuvala minimalnu prednost iz prvog meča sa Totenhemom, pa je uz tih 1:0 iz Italije i 0:0 u drugoj utakmici prošla među osam najboljih timova Evrope prvi put posle 11 godina.

СТРАШНА ЛИГА ШАМПИОНА: Гигант испао - џабе му екипа од 889 милиона евра, а седмоструки првак Европе урадио оно што није више од деценије!

FOTO: Tanjug/AP

Ekipa pariskih "svetaca" napravljena je da bi harala fudbalom. Zato je izveden najveći transfer svih vremena, kada je Nejmar doveden iz Barselone. Zato je doveden i Kilijan Mbape iz Monaka u drugom najvećem transferu u istoriji fudbala. Zato je stigao i Lionel Mesi, posle završetka saradnje sa Barselonom.

Ali, ni oni, ni ostatak tima koji je procenjen na 889 miliona evra nije ni ove godine uspeo da se domogne evropske krune.

Štaviše, ispao je već u osmini finala, a da ni gol u toj rundi nadmetanja nije dao.

Naravno, imali su "sveci" svoje šanse, iako ih je zadesio peh u vidu povrede Nejmara za kog je ova sezona već završena. No, prilike za pogodak su jedno, a konačni ishodi nešto sasvim drugo. Kada se o njima radi, Bajern je prisebnijom, a za nijasnu borbenijom igrom, uspeo da nadmaši Parižane i u "gradu svetlosti", i pred svojom publikom.

Pred njom je četiri puta tresao mrežu PSŽ-a, a nakon što je zbog malog ofsajda Tomasa Milera prvi gol Šupo-Motinga poništen u 51. minutu, nije onaj devet minuta kasnije, kada je Verati izgubio loptu na rubu šesnaeasterca, što je nesebični Gorecka sankcionisao nesebičnom asistencijom za pomenutog strelca.

Konačnih 2:0 opet je skrivio Verati, gubitkom lopte na ivici suparničkog kaznenog prostora. To je pokrenulo kontranapad minhenskog tima, a rezervista Kanselo je pravovremenom proigrao Gnabrija za veliku pobedu i prolazak u četvrtfinale. Trijumf je mogao biti i ubedljiviji da četvrto pogađanje mreže Parižana, poput prvog, nije poništeno zbog ofsajda, a ovoga puta radost je bila prekraćena Saneu.

Kada je reč o revanšu u Londonu, on je kasnio sa početkom desetak minuta zbog gužve u saobraćaju usled koje su i roso-neri kasnili na stadion, ali su na kraju upravo oni "pošli kući pevaju" sačuvavši prednost iz prvog duela.

U uvodnih 45 minuta gosti su totalno zaustavili sve pokušaje "pevaca" da nadoknade rezultatski zastatak, a sami nisu baš jurcali u napade, pa je poluvreme završeno bez ijednog jedinog šuta u okvir gola, a po dva neprecizna na obe strane terena.

Nastavak je doneo nešto uzbudljiviju igru, malo konkretniju od strane Totenhema, ali opasniju od roso-nerih. A gostima je posao dodatno olakšan kada je u završnici crveni karton zbog neopreznog starta dobio Romero. Ipak, sedmostruki prvak Evrope je više propatio brojčano jači, nego pre toga:

U trećem od šest minuta sudijske nadoknade vremena, Son je odlično izveo slobodan darac, Hari Kejn glavom izvrsno zahvatio loptu, ali je golman Majnjan uspeo da spase mrežu Milana. Pola minuta kasnije, u kontri Milana, stativa je spasila Totenhem posle šuta Origija, ali spasa "pevcima" od ispadanja - nije bilo...

KRAJ: Totenhem - Milan 0:0 (prvi meč 0:1)

KRAJ: Bajern - PSŽ 2:0 (prvi meč 1:0)

Kraj, Milan je prošao u četvrtfinale, 0:0 u Londonu!

90'+5 - Stativa! Kakva završnica! Milan je bio u kontri, činilo se da će u situaciji 3 na 2 dati gol, ali Divok Origi je pogodio okvir gola, da bi se lopta odbila pravo u naručje golmana Totenhema, Forstera.

90'+4 - Auh! Kakva šansa za Totenhem! Son je savršeno proigrao Kejna, a njegov dobar udarac glavom izvrsno je odbrani Majnjan!

90'+3 - Skoro ceo tim Totenhema je otišao u kazneni prostor Milana dok se Son sprema da izvede slobodnjak...

90' - Još šest minuta će se igrati na utakmici Totenhem - Milan.

87' - Još se igra u Londonu. Totenhem s igračem manje ima malo više lopte u posedu na kraju drugog poluvremena, mora da postigne gol inače će ispasti za koji minut.

Kraj meča u Minhenu, Bajern je pobedio sa 2:0, ukupno sa 3:0 i eliminisao Pari Sen Žermen iz Lige šampiona!

90' - Verati je opet izgubio loptu na ivici šesnaesterca, ali protivničkog, što je Bajernu omogućilo kontru, a nju je Gnabri završio na dodavanje pomenutog rezerviste Kansela. Igraće se još pet minuta u Minhenu, ali kolie su šanse da će za tih pet minuta nokautirani PSŽ dati tri gola i izboriti produžetke?

89' - Gol! Bajern vodi sa 2:0!

77' - Privremeno je prekinut meč u Londonu, usled povrede Romera, koji je dobio crveni karton usled izuzetno neopreznog starta. Totenhemu je zadatak sve teži i teži...

87' - Žoao Kanselo ulazi umesto Tomasa Milera, kapitena Bajerna koji je bučno pozdravljen od navijača Bavaraca.

84' - Izuzetna borbenost Bajernovih igrača. Upamekano u poslednji čas uklizavanjem sprečava da se dogodi korner za PSŽ, šalje loptu u aut i dobija aplauz čitavog stadiona. Kiša i dalje pada, još nešto više od pet minuta nade za Parižane da mogu da daju dva gola i izbore produžetke.

81' - Ovacije u Minhenu dobija Sadio Mane, koji ulazi u igru u ekipi Bajerna, ali PSŽ je taj koji je sada bio bliži pogotku. Serhio Ramos je posle kornera dobro zahvatio loptu glavom, no metu nije pogodio - promašaj je bio za oko pola metra.

68' - Dok je 78. minut igre u Minhenu, deset manje je proteklo od meča u Londonu, gde Totenhem ne samo da ne uspeva da nadoknadi zaostatak iz Italije, već je Milan upravo imao solidnu priliku da povede. Opasni Leao je, međutim, bio izblokiran.

72' - Bajern se i dalje izvrsno brani. Osim u dva navrata, odbrana nemačkog tima potpuno je neutralisala sve pokušaje moćnog rivala iz Pariza, čiji se san o osvajanju Lige šampiona i ove sezone bliži raspršivanju...

68' - Odlična odbrana Totenhemovog Frejzera Forstera! Najbolja prilika u dosadašnjem toku mečau Londonu nakon što je Mesijas uputio loptu ka Brahimu Dijazu, koji je uz jedan srećan odbitak uspeo da šutira, a Forster mu odbranio udarac iz blizine, nakon čega je londonski tim uspeo da izbije loptu iz peterca.

65'  - Budi se Totenhem. A i red je bio, sat vremena se muči protiv Milana, koji i dalje ima minimalnih ali bitnih 1:0 iz prve utamnice. Pripretio je Dejan Kuluševski, no lopta se odbila od Emersona Rojala i otišla izvan igrališta.

65' - Krenuo je PSŽ na sve ili ništa, drugo mu i ne preostaje, a Mesi se našao u odličnoj prilici da anulira vođstvo Bajerna na ovom meču. Ipak, sjajna odbrana golmana Zomera onemogućila je Argentinca da poravna rezultat. Slavi čuvar mreže Bavaraca, slave s njim i klupske kolege.

60' - Vodi Bajern, sada gol nije poništen! Šupo-Moting je strelac. Verati je izgubio loptu na 16 metara, a Bajern je to surovo kaznio - asistencija Gorecke, pa rutinski, školski gol njegovog saigrača, sa šest metara. Ukupno je 2:0 za Bajern protiv PSŽ-a.

51' - Poništen je gol Bajerna! Šupo-Moting je glavom loptu poslao loptu u mrežu Pari Sen Žermena, ali naknadno sudija Danijele Orsato signalizira ofsajd, jer je Tomas Miler bio prilikom tog udarca u ofsjadu. On, izgleda, nije dirao loptu (a želeo je), ali je VAR proverom utvrđeno da je samim prisustvom ispred golmana gostiju uticao na igru, pa je pogodak poništen.

46' - Nastavljena je utakmica u Minhenu, gde Bajern i dalje čuva prednost iz prvog meča od 1:0 protiv Pari Sen Žermena.

Kraj poluvremena i u Londonu, gde je početak utakmice kasnio deset minuta usled gužve u saobraćaju i kasnog dolaska Milana na stadion Totenhema. Podsetimo, na vreme je počeo meč Bajern - Pari Sen Žermen, gde se veliki predah između dve polovine utakmice privodi kraju, pa će se tamo uskoro nastaviti borba.

40' - Kad god bi "pevci" pripretili Milanu, roso-neri bi odgovorili istom, ili jačom merom. Ali, mreže i dalje miruju (što sasvim odgovara gostima iz Italije).

36'  - Prvo poluvreme je završeno u Minhenu, gde je utakmica počela na vreme, a mi smo "sat" ispred ovih objava u blogu "vratili unazad", jer je tek 36. minut u Londonu. Na obe utakmice je 0:0, a Totenhem deluje prilično nemoćno, čak i kada se nađe pred suparničkim kaznenim prostorom...

43'  - Sjajno Gorecka zaustavlja Lionela Mesija u obećavajućem prodoru, PSŽ i dalje bez rešenja za borbeni Bajern. Sa druge strane, Sandro Tonali je proigrao Olivijea Žirua, a iskusni Francuz probao da udarcem preko glave donese prednost Milanu u Londonu. Nije uspeo u tome, ali italijanski klub i dalje ima minimalno vođstvo iz prve utakmice.

40' - Bakljada navijača PSŽ-a u Minhenu:

Navijači Pari Sen Žermena na revanš utakmici sa Bajernom u Minhenu / FOTO: Tanjug/AP

38' - Au, kakva šansa za Vitinju, PSŽ je umalo poveo, no ispred gol-linije Bajern je spasao De Liht! Hakimi je presingom naterao golmana Bavaraca Zomera na grešku, Vitinja došao do lopte i poslao je nedovoljno snažno, posred gola domaćih, ali je vođstvo Pari Sen Žermena uklizavanjem onemogućio Matijs de Liht.

35' - Peh za PSŽ. Povredio se kapiten Markinjos, menja ga Mukiele. Kapitensku traku "svetaca" preuzeo je Kilijan Mbape.

30' - Totenhem ne samo da i dalje u ukupnom rezultatu gubi od Milana, već je, ako prođe dalje, izgubio zbog javnih opomena na jedan meč Lenglea i Romera.

25' - Lionel Mesi u prvoj kakvoj-takvoj ozbiljnijoj šansi PSŽ-a. Obradovali su joj se pristigli navijači Parižana, no nije taj šut bio dovoljan da se promeni rezultat i nadoknadi deficit iz prve utakmice.

20' - Milan konkretniji od Totenhema, usred Londona. Ne brani svoju minimalnu prednost iz prevog meča, već preti. Teo Ernandez "leti" terenom, ali je najveća opasnost po domaćine Rafael Leao.

16' - I dalje bez velikih prilika u Nemačkoj, gde Pari Sen Žermen ima više loptu u svom posedu, no izvrsna pokretljivost odbrane Bajerna sve nalete rivala zaustavlja. Čak i kada gosti nadmudre jednog igrača domaćih, tu je odmah drugi da pritrči i kiks ispravi pre nego što novonastala situacija postane opasna po gol Bavaraca.

11' - Jedanaesti minut igre u Minhenu, a tek prvi u Londonu, gde je utakmica kasnila iz pomenutih, neverovatnih razloga.

10' - Blaga inicijativa Pari Sen Žermena, nedovoljna da bi se ozbiljnije ugrozio golman Bajerna Zomer. Hakimi je poslednji to probao da uradi, ali je loptu, s distance, poslao previsoko.

21.00 - Meč Bajern - PSŽ je počeo, ali, pomalo neverovatno, kao i juče Čelsi - Borusija, kasni i desetak minuta početak utakmice Totenhem - Milan, takođe zbog kašnjenja gostiju s dolaskom na stadionu usled gužvi u londonskom saobraćaju. Neverovatno...

20.00 - Evo i startnih postava za meč u Londonu:

Totenhem: Forster - Romero, Lengle, Dejvis - Emerson, Skip, Hojbjerg, Perišić - Kuluševski, Son - Kejn

Milan: Mainjan - Tijao, Tomori, Kalulu, Hernandez - Mesijas, Krunić, Tonali - Dijaz, Žiru, Leao

19.50 - Evo i sastava za spektakl u Minhenu, u kome Bajern brani trijumf od 1:0 iz Pariza, ali ovoga puta Kilijan Mbape je dovoljno oporavljen od povrede da zaigra za francuske "svece" od prvog minuta, i to u tandemu sa Lionelom Mesijem:

Bajern: Zomer - Stanišić, Upamekano, De Liht, Dejvis - Gorecka, Kimih - Koman, Miler, Musijala - Šupo-Moting

PSŽ: Donaruma - Pereira, Ramos, Markinjos - Hakimi, Vitinja, Verati, Ruiz, Mendes - Mesi, Mbape

19.47 - Jedan od dva trenutna velikana evropskog fudbala sigurno ispada večeras, jer će ili Bajern ili Pari Sen Žermen morati da se oprosti od snova o tituli, a možda ispadne i jedan nekadašnji gigant, sedmostruki prvak Evrope Milan, mada on sa pozitivnim rezultom iz prvog duela ulazi u revanš sa Totenhemom u Londonu.

Liga šampiona 2022/2023 - osmina finala, revanš utakmice, rezultati:


Čelsi - Borusija 2:0 (prvi meč 0:1)
Benfika - Klub Briž 5:1 (prvi meč 2:0)

Raspored preostalih utakmica


Sreda, 8. mart
21 Totenhem - Milan (prvi meč 0:1)
21 Bajern - PSŽ (prvi meč 1:0)


Utorak, 14. mart
21. Mančester siti - Lajpcig (prvi meč 1:1)
21 Porto - Inter (prvi meč 0:1)


Sreda, 15. mart
21 Real Madrid - Liverpul (prvi meč 5:2)
21 Napoli - Ajntraht (prvi meč 2:0)

Bonus video: Borjan nije imao šanse - ovako je TSC matirao Zvezdu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)