KAD JE ĆIRO BLAŽEVIĆ TRENIRAO MARADONU: ''Marš tamo, mene si našao...''

Novosti online

08. 02. 2023. u 17:31

Ćiro Blažević proslavljeni hrvatski trener, samo nekoliko dana pred smrt otkrio je javnosti zanimljivu anegdotu sa legendarnim Diegom Armandom Maradonom.

КАД ЈЕ ЋИРО БЛАЖЕВИЋ ТРЕНИРАО МАРАДОНУ: Марш тамо, мене си нашао...

FOTO: tycsports

- Sećam se ove humanitarne utakmice u Novom Vinodolskom kada sam ga trenirao vrlo dobro. Bio je to velik dan za mene kao trenera! Prišao mi je skromno i pitao me šta da igra, gde da stane na terenu, a ja sam mu rekao ono jedino što sam mogao: "Marš tamo, j…. ti mater malu zelenu, mene si našao da zaj...vaš i pitaš šta da igraš. Igraj ono što misliš da treba. Koliko se sećam na toj utakmici je dao 14 ili 15 golova… možda i 17.

Kada me pitaju ko je najbolji fudbaler u istoriji a često to čine iako je stručnjaku poput mene nemoguće odgovoriti na tako laički postavljeno pitanje, uvek istaknem njega kao jednog od tih, jer povratna informacija koju je njegov mozak i telo imalo, ne može se uporediti ni sa čim. U sekundi bi tri puta promenio odluku kako će proći protivničkog igrača ili gde će dati loptu… Šuker mi je govorio kako mu je Maradona u Sevilji rekao da samo trči prema golu i ne osvrće se, a lopta će se - uveravao ga je - u pravom trenutku naći ispred njega. Upravo tako je i bilo, a Davor je između ostalog zahvaljući i njegovim asistencijama dao toliko golova da je odmah dobio ponudu od Real Madrida. Moram, međutim, da priznam da i Mesi to ima, tu povratnu informaciju, pa možda još i više od Maradone, iako je ovaj bez ikakve sumnje mnogo veća "manga." Uz to je, da vam i to kažem, bio duša od čoveka! Svi su ga voleli gde god bi došao, a on nikoga nije ostavio bez zagrljaja, stiska ruke, fotografije, autograma ili osmeha… Kao što to uostalom oni najveći uvek i čine - završio je legendarni Ćiro Blažević

BONUS VIDEO: 16 GODINA BRAKA I TROJE DECE: Ona je žena Nemanje Vidića – odrekla se fudbalerove imovine

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Naručite OVDE svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

CEO GOVOR PREDSEDNIKA VUČIĆA: Dajte da pokušamo da sačuvamo mir - ne dajući ni srce, ni dušu, ni kičmu naše zemlje i našeg naroda