KRAJ BENOVE MISIJE, RIKARDO ČEKA KRUNU: Napadač Partizana uskoro postaje najbolji stranac u srpskom fudbalu

M. BLAŽIĆ

23. 01. 2023. u 08:30

GOLOVI su njegov posao, strast, praktično i opsesija. Od trenutka kada je 12. jula 2018. prvi put pogodio u crno-belom dresu, na gostovanju Rudaru iz Pljevalja u kvalifikacijama Lige šampiona, Rikardo Gomeš je nezaustavljiva mašina za golove. Mnogi rekordi su do sada pali pred njegovim golgeterskim naletom, a sada je već sasvim blizu trenutka kada će ih sve imati u svom vlasništvu.

КРАЈ БЕНОВЕ МИСИЈЕ, РИКАРДО ЧЕКА КРУНУ: Нападач Партизана ускоро постаје најбољи странац у српском фудбалу

FOTO: M. Vukadinović

Odlaskom dojučerašnjeg napadača Crvene zvezde El Fardu Bena u APOEL, špicu Partizana je posao dodatno olakšan, ali je sasvim izvesno da bi se i sa njim kao direktnim konkurentom uskoro osamio na vrhu liste strelaca.

Ovako, Rikardu, koji je trenutno na "koti 83" u svim takmičenjima baš kao i Ben, potreban je samo jedan gol, dok je i u Superligi sve poprilično jasno, pošto je reprezentativac Komora tresao mreže u 65 navrata, a Rikardo je stigao do 60 na čak 61 utakmici manje odigranoj.

- Nadam se da sam na pola puta, prošle godine sam postigao 38 golova, sada sam do pauze stigao do 19. Važno je samo da me zaobiđu povrede, golovi će doći - razvukao je širok osmeh Rikardo pri pomenu njegovih golgeterskih dostignuća.

Jasno je da je učinak tima uvek u prvom planu, ali bi isto tako bilo krajnje neiskreno ne priznati da individualna dostignuća nisu važna.

- Veoma sam ponosan na svoje brojke, ne mogu da lažem. Radim u službi tima, ali je isto tako veliko zadovoljstvo naći se na vrhu u bilo kojoj statističkoj kategoriji ovako velikog kluba.

Ljubimac Partizanovih navijača Lamin Dijara je preskočen u svim kategorijama, a samo bi čudo moglo da spreči Rikarda tokom proleća da ne obori sve rekorde u vlasništvu El Fardu Bena.

- Pruža mi se prilika da ostanem upisan u istoriju srpskog fudbala, u Partizanu sam već brojne rekorde oborio. Veoma sam blizu Bena po učinku u Superligi, to je moj sledeći cilj, a s obzirom na to da je on ove zime napustio Zvezdu očekujem da u tome uspem tokom drugog dela sezone.

El Fardu Ben/FOTO: M. Vukadinović

Za razliku od ličnih rekorda, koji su nadohvat ruke, ekipa nema realne izgleda za radost na kraju sezone u Superligi.

- Kada pričam ljudima u mojoj zemlji ne veruju da postoji ekipa koja je izgubila samo tri ili četiri utakmice u poslednjih pet godina, kao što je to slučaj sa našim najvećim rivalom. Tako je kako je, moramo da se borimo i idemo od utakmice do utakmice i pokušamo da iskoristimo priliku ukoliko nam se ukaže.

Nedavno dobijanje državljanstva Srbije predstavlja svojevrsno priznanje Rikardu za sve što je uradio.

- Velika je čast, zahvalan sam na tome i zbog toga sam odlučio da bolje naučim srpski jezik kako bih dodatno pokazao poštovanje prema zemlji koja mene izuzetno poštuje. Zasad dosta razumem, ali iskreno imam problem u konverzaciji - uz osmeh je zaključila crno-bela "haubica".

Dupli program na terenu

FUDBALERE Partizana danas očekuju dve provere. Najpre će od 9.30 na teren istrčati ekipa koja će se suprotstaviti TSC, dok će u popodnevnim časovima, od 15.30, protivnik timu Gordana Petrića biti Austrija iz Beča.

Naslednici

RIKARDO se i na terenu i izvan njega najbolje slaže sa Bibarsom Nathom, a interesantno je da su im i sinovi krenuli istim stopama.

- Natho je moj najbolji prijatelj iz sveta fudbala, računajući i ostale klubove u kojima sam bio. Sjajno se razumemo, porodice nam se druže. Sinovi, obojica petogodišnjaci, zajedno treniraju u Partizanu.

Superliga

1. El Fardu Ben     132    65

2.Rikardo Gomeš     71     60
3. Lamin Dijara     112     56

Sva takmičenja

1. El Fardu Ben     196    83

2.Rikardo Gomeš     133     83
3. Lamin Dijara     139    66

BONUS VIDEO: NOVO U ZEMUNELU: Brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024