MAMIĆEV EMOTIVNI OPROŠTAJ OD JEŠIĆA: "Mom prijatelju i bratu"

Novosti online

10. 12. 2022. u 13:20

MNOGE fudbalske ličnosti odale su počast i poslale poslednji pozdrav Miodragu Ješiću, a pridružio im se i Zdravko Mamić.

МАМИЋЕВ ЕМОТИВНИ ОПРОШТАЈ ОД ЈЕШИЋА: Мом пријатељу и брату

Foto: N.Skenderija

On je na svom Fejsbuk nalogu objavio post kojim se oprostio od "mog prijatelja i brata“.

- Ne mogu da se setim trenutka u mom životu da me nešto šokiralo, sledilo i rastužilo kao kada su mi zajednički prijatelji javili pretužnu vest da je moj prijatelj i brat Ješa poginuo. Šok, neverica i tupost mog uma i tela nije mi dozvolila da izustim ni reč. Poštovali smo jedan drugog, voleli se, pevali, kitili muziku u Bugarskoj, u Loveču, u Sofiji i komunicirali telefonom. Poslednji put si me zvao pre nekoliko meseci iz Saudijske Arabije i dogovorili smo druženje u Mostaru. Dragi moj Ješa, bio si hrabar, srčan i posebno veseo čovek. Ljudina, gromada, čista pozitiva. Nedostajaćeš. Doviđenja moj brate i čuvaj mi mesto u svojoj ekipi koju ćeš ti voditi. Voli te i ljubi tvoj brat Maminjo, doviđenja - napisao je Mamić na Fejsbuku uz postavljenu Ješićevu fotografiju na kojoj je rukopisom napisano "Doviđenja, Ješo".

Najveći deo igračke karijere, od 1980. do 1994. godine, je proveo među crno-belima za koje je odigrao 148 ligaških mečeva i postigao 13 golova. Nakon toga je igrao za turske klubove Altaj i Trabzon.

Trenersku karijeru je počeo nedugo posle okončanja igračke, a radio je u skoro 30 klubova.

Vodio je, između ostalih, OFK Beograd, Partizan, Liteks, Budućnost, Sarajevo, a radio je i u Turskoj, Kini, Libiji, na Maldivima, u Tunisu, Iranu i Saudijskoj Arabiji, gde je u septembru okončao poslednji trenerski angažman.

Kao igrač, bio je šampion Jugoslavije sa Partizanom, a kao menadžer prvak arapske lige sa Sfaksijenom iz Tunisa, Bugarske sa CSKA iz Sofije, šampion Libije sa Al Itihadom i Mjanmara sa Jangonom.

Komemoracija Miodraga Ješića održaće se u ponedeljak od 10 časova u SC Teleoptik, dok je sahrana u podne na Topčiderskom groblju, gde počiva i njegova kćerka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti