NOVA SELEKTORSKA ŽRTVA; Luis van Gal napustio vođstvo Holandije

Tanjug

10. 12. 2022. u 12:32

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Holandije Luj van Gal posle poraza od Argentine u četvrtfinalu Mundijala u Kataru saopštio je da više neće obavljati tu funkciju.

НОВА СЕЛЕКТОРСКА ЖРТВА; Луис ван Гал напустио вођство Холандије

FOTO: AP/Tanjug

Holandija je poražena od Argentine u četvrtfinalu posle penala - 2:2 (4:3).

Holandski stručnjak je reprezentaciju vodio na 20 utakmica i nije doživeo nijedan poraz, ako se ne računa ova eliminacija na penale.

- Prvo i najvažnije, neću nastaviti dalje. Ovo je bio moj poslednji meč u trećem mandatu na selektorskoj klupi. Nismo izgubili nijedan meč, ne znam koliko smo dobili, ali možete da izguglate 'Luj van Gal, holandski tim", pa da sami vidite gol-razliku. Gledam sve na pozitivan način. Uz Englesku smo bili jedini neporaženi tim, a ni ovoga puta nismo poraženi. Bili su to samo jedanaesterci. Ono što ostavljam iza sebe je sjajna grupa momaka, ovo je bio vrlo složan tima, sa dosta talenta. To što nismo poraženi je s razlogom. Igrali smo i protiv najboljih reprezentacija, iako su one pre nas eliminisane u takmičenju- izjavio je Van Gal na konferenciji za medije.

Van Gal je drugi selektor koji je osle eliminacije u četvrtfinalu podneo ostavku, pošto se na isti korak odlučio i sada već bivši selektor Brazila Tite. Prethodno je, zbog prerane eliminacije na Mundijalu, otkaz dobio selektor Španije Luis Enrike.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)