ITALIJANSKI MEDIJI OTKRIVAJU: Kristijano Ronaldo umešan u ostavke uprave Juventusa! Evo šta stoji iza kraja vladavine porodice Anjeli

Novosti online

30. 11. 2022. u 17:27

KAO grom iz vedra neba odjeknula je vest da je kompletna uprava Juventusa podnela ostavke. Ostavku je podneo i predsednik "stare dame" Andrea Anjeli, a mediji u Italiji otkrivaju i šta stoji iza ovih događaja koji su zatresli "čizmu".

ИТАЛИЈАНСКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Кристијано Роналдо умешан у оставке управе Јувентуса! Ево шта стоји иза краја владавине породице Ањели

FOTO: EPA

Rukovodioci su u poslednjih nekoliko dana bili u izuzetno teškoj situaciji jer je klub morao da odobri njihove bilanse.

Sve bi bilo lako da torinsko javno tužilaštvo nije budno pratilo sve što se dešava, te su na kraju morali naprviti težak izbor.

Stara dama" je optužena da je 2018., 2019. i 2020. godine na sumnjiv način stigla do prihoda.

Iza svega toga stoje tajni dokumenti koje je torinski klub potpisao sa Kristijanom Ronaldom u vreme pandemije korona virusa , prema kojima je Portugalcu bila obećana isplata od blizu 20 miliona evra. Torinsko tužilaštvo smatra da to nije navedeno u finansijskim izveštajima kluba.

Juventus je navodno obećao da će Ronaldu isplatiti taj iznos ukoliko Portugalac i napusti klub, što se i dogodilo kada se vratio u Mančester junajted.

Inače, u vreme pandemije Juventus je najavio velika smanjenja plata, a kasnije je "stara dama" potvrdila da je zbog finansijskih problema uskratila četiri plate fudbalerima.

Tužilaštvo ipak tvrdi da to nije tačno, te da su falsifikovani računi kluba za 2019., 2020. i 2021. godinu.

Finansijske malverzacije u tom periodu su dovele do rekordno lošeg poslovanja Juventusa za takmičarsku 2021/22 sezonu, koju je klub iz Torina završio sa gubitkom od 254 miliona eura.

Izmena bilansa izgledala bi kao priznanje krivice, a sa druge strane ostavljanje stvari onakvih kakve jesu značile bi ponavljanje navodnog zločina.

Anjeli i uprava Juventusa tako su se našli na raskrsnici i morali su doneti odluku, a na kraju su odlučili da podnesu ostavke.

Nakon ostavki, torinsko javno tužilaštvo odustalo je od traženja da se on zajedno sa odborom stavi u kućni pritvor.

Inače, ovakav rasplet situacije u Torinu znači kraj vladavine porodice Anjeli na severu Italije. Sada već bivši predsednik Andrea bio je četvrti član čuvene italijanske porodice na čelu "stare dame", posle dede Eduarda, strica Đanija i oca Umberta.

Andrea Anjeli je od 2010. bio prvi čovek, za to vreme Juventus je devet puta osvojio titulu prvaka Italije, a klub je igrao i dva finala Lige šampiona.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati