POTVRĐENO: Holand potpisuje najveći ugovor u istoriji fudbala

Novosti online

09. 11. 2022. u 20:38

ERLING Holand, skandinavski dečko koji se vinuo u metorske visine uskoro će potpisati najveći ugovor u istoriji fudbala.

ПОТВРЂЕНО: Холанд потписује највећи уговор у историји фудбала

FOTO: EPA

Ovu vest potvrdila je Rafela Pimenta, osoba koja se smatra i najmoćnjom ženom u svetu fudbala trenutno. 

Nakon smrti čuvenog agenta Mina Rajole, Pimenta, po struci advokat, počela je da upravlja agencijom koja zastupa interese nekih od najboljih svetskih igrača, među kojim je i Holand.

FOTO: EPA

U razgovoru za brazilske medije ona je izjavila da je upoznala norveškog napadača kada je on imao samo 17 godina, te da će njegova vrednost dosegnuti sumu od jedne milijarde evra.

- Kad sam govorila o Holandovoj vrednosti, razmišljala sam o svemu. Vrednost kao transfer igrača i vrednost njegovog lika. Ne znam hoće li u skorijoj budućnosti neki klub platiti milijardu dolara za igrača. U dalekoj budućnosti da, ha? U bliskoj budućnosti ne bih vam mogla reći.

Agent zvezde Mančester Sitija tada je spomenuo sponzorski ugovor kao primer kako će brojke naglo rasti u fudbalu u narednom periodu.

- Kad sam počela ovaj posao pre 20 godina, nikada nisam ni pomislila da će sponzorstvo dosegnuti cifru o kojoj raspravljamo za Holanda. Uskoro ćemo objaviti novog Holandovog sponzora i to je najveći sportski sponzorski ugovor u istoriji fudbala. Ali siguran sam da ću za tri godine, kad pogledam ovaj ugovor, reći: "kakav užasan ugovor", zar ne? Dakle uzimajući u obzir kako brzo raste vrednost igrača brojeva mislim da će za nekoliko godina ugovor od milijarde biti užasan ugovor.

FOTO: Printskrin/You tube Man city

Pimenta je potvrdila dogovor, ali nije želela da otkrije koliko će čudesni golgeter inkasirati od tog potpisa.

- Pa, svi znaju da je neko vreme igrao bez sponzora i sada je došlo vreme, zar ne? Tako da bismo to trebali objaviti vrlo brzo. Ako objavimo vrednost ugovora gubimo klijenta, pa mislim da je bolje ne razgovarati na tu temu.

Holand inače ima odličan start u dresu "građana", gde je na 17 utakmica postigao 23 gola u svim takmičenjima, a procenjuje se da je njegova vrednost već sada dosegla iznos od 170 mila evra.

FOTO: EPA

Iako je tek stigao u Mančester siti mnogi ga vide jednog dana u Realu, posebno zbog klauzule u ugovoru koja mu omogućava da 2024. godine može napustiti "Etihad" što će "kraljevići" svakako pokušati da iskoriste.

Verovanje da će trenutno najbolji napadač sveta poći putem Madrida temelji se i najnovijoj informaciji da je mladi Novrežanin krenuo na kurseve španskog jezika.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEOSNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije