IMATE LI SRAMA, HRVATI? Veliki skandal u Vukovaru! Sport ne pamti ovako nešto (FOTO)

Novosti online

05. 11. 2022. u 22:36

VELIKI skandal trese prostor bivše Jugoslavije, sport i fudbal ponovo su ukaljani.

ИМАТЕ ЛИ СРАМА, ХРВАТИ? Велики скандал у Вуковару! Спорт не памти овако нешто (ФОТО)

TANJUG / Zvonimir Barisin

Naime, hrvatski drugoligaš HNK Vukovar dobio je ganc novi klupski autobus, a na njegovoj pozadini odlučili su da stave slike učesnika rata koji je pogodio Balkan 1991.

U pitanju su fotografije Žana Mišela Nikolijea i Blaga Zadre, koji su bili deo vojnih jedinica koje su proterivale Srbe iz Krajine, i koji su kasnije poginuli u ratu.

Foto: Printskrin

Tokom ovog krvavog sukoba proterano je preko 250.000 Srba iz zemlje Hrvatske tokom operacije "Oluja", koju komšije i dalje slave kao svoju "pobedu" , te koriste svaku priliku da dodatno "utrljaju so na srpsku ranu".

Takav slučaj posebno je pogodio sportska borilišta poslednjih godina, koja pojedinci iz komšiluka koriste kako bi oživeli mržnju i rasplamsali stare strasti.

HNK Vukovar je ovim potezom očigledno načinio jedan od presedana u modernom sportu, pa je na autobus stavio dva, po njihovim rečima, "heroja" tog rata, uz poruku da nikad neće biti zaboravljeni.

Zaista je nemoguće znati, ali teško da je kroz istoriju ove magične igre na travnatim površinama viđen sličan potez nekog od klubova širom planete.

Podsetimo, povod za rat koji nosi i naziv "Rat u Krajini" bila je odluka Hrvatske da se otcepi od Jugoslavije, a rat je završen 1995. godine.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna