NOVAK UĆUTKAO NEPRISTOJNU PUBLIKU: Đoković nakon drame eliminisao Cicipasa za novo finale Pariza!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

05. 11. 2022. u 19:02 >> 19:02

NOVAK Đoković je protiv Stefanosa Cicipasa došao do novog finala mastersa u Parizu. Srbin je po deveti put u nizu savladao grčkog tenisera i pobedom od 2:1 6:2, 3:6 7:6 (5) zakazao finale sa Holgerom Runeom.

НОВАК УЋУТКАО НЕПРИСТОЈНУ ПУБЛИКУ: Ђоковић након драме елиминисао Циципаса за ново финале Париза!

FOTO: Tanjug/AP

Neverovatan tenis gledali smo večeras u Parizu. Prava teniska drama viđena je u drugom, a posebno u trećem setu koji je Đoković dobio nakon taj-brejka.

Novak Đoković i Stefanos Cicipas igrali su egal sve do šestog gema, kada je Novak Đoković nakon zaostatka 30:0 napravio brejk i potom ga potvrdio "nulom" u narednom gemu.

Nije želeo Đoković da čeka svoj servis, već je na servis rivala još jednom napravio brejk i tako prvi set arhivirao nakon

Nastavio je Đoković na svoj servis u istom tempu i lako poveo i u drugom setu. Potom je na servir rivala imao 30:0, ali su usledile tri vezane greške i gem lopta koju je Cicipas uspeo da iskoristi.

FOTO: Tanjug/AP

Uspeo je Cicipas da pridobije publiku i u petom gemu da dođe do brejka nakon velike borbe. Potvrdio je u narednom grk brejk, te sada vodi 4:2. Zanimljivo je da je Publika potpuno okrenula leđa Đokoviću.

Srbin se u jednom trenutku nakon petog gema požalio da neko u publici koristi blic, na šta je izviždan Srbin, a sa druge strane svaki potez Cicipasa praćen je ovacijama i aplauzima.

To ipak nije mnogo smetalo Đokoviću koji je već naredni gem odigrao savršeno i "nulom" nastavio set. Fantastično je rival servirao, čuvao je brejk i na kraju ne samo da ga je sačuvao, već je došao do još jednog i drugi set je dobio 6:3.

FOTO: Tanjug/AP

U trećem gemu trećeg seta, Novak Đoković je došao do dve brejk lopte na servis Grka. Propustio je Srbin lepu priliku da napravi brejk. Usledila je velika drama u nastavku, gde su se smenjivali u vođstvu večerašnji rivali, nijedan nije dozvolio drugome da napravi brejk.

Čekao je sve do devetog gema šansu Novak, uspeo je da tada dođe do dve brejk lopte. Prvu je Grk spasao, spasao je potom i drugu, nakon duge razmene. Pritisak je bio na Đokoviću koji je servirao za ostanak u meču.

FOTO: Tanjug/AP

Odgovorio je Đoković kada je bilo najpotrebnije, nulom je dobio 10. gem, i pritisak prebacio na rivala. Pokušao je da napadne Novak, ali je grešio, te je rival uspeo da još jednom sačuva servis, a Srbin je još jednom servirao za ostanak u meču. Uveo je Nole meč u taj brejk odličnim servisom.

Koncentrisan je u presudnim momentima bio Novak Đoković i uspeo da po deveti put, ovoga puta kroz taj-brejk savlada Stefanosa Cicipasa ukupnim rezultatom 2:1 u setovima.

NOVAK ĐOKOVIĆ - STEFANOS CICIPAS 6:2, 3:6 7:6 (5)

TREĆI SET 7:6

TAJ BREJK - Poveo je Cicipas 1:0. Odgovorio je servis vinerom Đoković - 1:1. Izgradio je potom fenomenalno poen, napadao je Bekhend, a potom paralelom poentirao za 2:1. Pogrešio je na prvom servisu Grk, ali to nije iskoristio Đoković - 2:2. Poentirao je Stefanos i u narednom poenu i poveo 3:2. Ipak, sjajnim servis vinerom pred promenu strana Đoković dolazi do 3:3. Napravio je Cicipas mini-brejk za 4:3. Usledio je odgovor Đokovića. Koji je sa dva vezana poena poveo 5:4. Nakon dva sata i 18 minuta Đoković ima dve meč lopte. Neverovatno šta je uspeo da sada vrati.

6:6 - Počeo je poenom Đoković, još jednom je pri Čelendžu imao lošu procenu Cicipas, a potom je izbacio u aut dijagonalu. Tri gem lopte za Srbina. Dvanaestim asom Đoković uvodi meč u taj-brejk.

FOTO: Tanjug/AP

5:6 - Novak ponovo greši i moraće iznova da servira za ostanak u meču.

5:5 - Odličan je bio pod pritiskom Đoković, došao je do najvažnijeg gema "nulom".

4:5 - Loše je napao Cicipas, a Novak mu je Dijagonalom ubio motivaciju - 15:15. Naterao je Đoković rivala na još jednu grešku i sada je u dobroj prilici da pokuša da napadne brejk. Upravo to je i uradio, došao je Srbin do dve brejk lopte.  Spasao je obe Cicipas, a mi smo gledali neverovatan tenis,  za infarkt je bila igra obojice - gem Cicipas.

FOTO: Tanjug/AP

4:4 - Mreža je u jednoj situaciji bila saveznik Đokoviću koji je na svoj servis pogodio samo 38 posto prvog servisa, ali je impresivno to što je uspeo da izgubi samo dva poena. To nije zasmetalo Novaku da dođe do tri gem lopte. Lepim izlaskom na mrežu Nole je završio gem.

3:4 - Motivisan je i naoštren Cicipas. Ne dozvoljava Novaku da mu pripreti na servis, sada je "nulom" došao do gema.

3:3 - Servisom je Novak došao do novog gema, bio je siguran, a drugim servisom upisao je treći gem na svoj konto.

2:3 - Pritisnuo je Đoković rivala, na 30:30 i smeč sa mreže publika je glasno krenula da skandira prezime grčkog tenisera, pružajući mu podršku, a on je na to odgovorio sa dva sjajna poena kojima je odbio nalete Srbina.

FOTO: Tanjug/AP

2:2 - Dijagonalom je došao do poena Đoković. Cicipas je tražio čelendž, a bio je daleko od toga da bude u pravu. Ponovo sjajan je bio Srbin nakon duge razmene, pogodio je liniju dijagonalom. Više je razloga za čelendž imao sada Grk, nego u pređašnjem poenu. Usledio je as poen, osmi, Đokovića i 40:0. Devetim asom potom Nole dolazi do gema.

1:2 - Preti Đoković konačno na servis rivala. Došao je u trećem gemu do dve brejk lopte. Potpuno je van ritma Đoković, ne koristi prvu loptu, nakon 20 razmena, poslao je lopticu u aut. Spasava i drugu Grk. Propustio je Nole zaista lepu priliku da povede

1:1 -  Konačno, nešto lakše je do seta došao Đoković. Odlično je služio Novaka servis, a vratila se i igra sa osnovne linije.

0:1 - Okliznuo se Stefanos Cicipas pri rezultatu 30:30, nezadovoljno je gledao sa strane, uhvatio se za koleno, ali je nastavio meč. Đoković je sa druge strane propustio priliku da poentira sa osnovne linije, te Grk ima gem loptu, koristi je.

FOTO: Tanjug/AP

DRUGI SET 3:6

3:6 - Jedanaest neiznuđenih grešaka u drugom setu napravio je Novak Đoković. Uzviknuo je sada Đoković glasno: "Ajde"!, a potom napravio as udarac. Potom je uputio nekoliko teških reči svom boksu. Nije mu pomoglo to što je frustracije izbacio na površinu - izjednačenje. Izvukao je neverovatnu loptu CIcipas i nagrađen je set loptom.

FOTO: Tanjug/AP

3:5 - Đoković je pokušao da vrati brejk, ali je Grk u ovim trenucima neverovatan, gotovo da ne promašuje prve servise, te dolazi do gema.

3:4 - Sada je i Đoković "nulom" odgovorio i upisao gem.

2:4 - Zatražio je Đoković od sudije da opomene nekoga u publici zbog korišćenja blica, to su navijači ispratili glasnim zvižducima. Cicipas osokoljen brejkom nastavlja u istom maniru. Ima tri gem lopte. Ipak, savršeno riternira Đoković i produžava gem. Međutim, nije uspeo da spasi narednu.

2:3 - Prva brejk lopta za Stefanosa Cicipasa. Publika je  večeras u potpunosti na strani grčkog tenisera, zdušno ga bodre i ovacijama prate svaki njegov poen. Koristi energiju sa tribina Grk i dolazi do prvog brejka.

FOTO: Tanjug/AP

2:2 - Velika borba, obojica igraju sjajan tenis, ali još jednom je Novak Đoković pokazao da je iskustvo bitnije od mladosti i nakon male drame došao je do novog gema.

2:1 - Treći gem dao nam je lavovsku borbu. Poveo je Cicipas, potom uz duge razmene uspeo je Đoković da okrene i neverovatnom dijagonalom vrati kontrolu nad gemom. Naposletku, uspeo je da ga dobije.

1:1 - Mentalno je samo Đoković na terenu. Srbin kao da je hipnotisao rivala, koji u ovim trenucima ima dosta problema. Srbin je došao do 30:0, a onda je ramom odigrao Nole, a potom još jednom greši, te Cicipas uspeva da izjednači, a potom i dođe do gem lopte.

1:0 - Novi gem koji sa lakoćom dobija Đoković.

FOTO: Tanjug/AP

PRVI SET 6:2

6:2 - Pokušao je Đoković već sada da završi prvi set. Napao je Grka na 30:30, ali je ritern Srbina završio na mreži, te je Cicipas došao do gem lopte. Ipak, prvom duplom greškom dao je Đokoviću priliku da dođe do izjednačenja, a potom Đoković i set loptu, koju je Srbin iskoristio.

5:2 - Novi gem koji je Novak dobio nulom, a najvažnije od svega, uspeo je da potvrdi brejk iz pređašnjeg gema. Sada će Cicipas servirati za ostanak u setu.

FOTO: Tanjug/AP

4:2 - Au, previše prostora na paraleli dao je Cicipas Đokoviću, koji je odigrao vrhunsku bekhend paralelu, i na servis rivala došao do 30:30. Nisu Stefanosu pomogli jaki udarci, uspeo je Đoković da vrati neverovatnu lopticu, brejk lopta za Srbina! Brejk!

3:2 - Gledamo odličan tenis. Forhend dijagonalom pretio je Đoković, a Grk odgovorio dijagonalom. Uvodni poen u gemu Đoković je osvojio smeč udarcem. Cicipas je gledao u neverici neverovatan drugi servis Đokovića koji je pao na samu liniju. Potom je Đoković sjajnim servisom došao do gem lopte, a potom i gema. Izgubio je Srbin samo jedan od 13 poena na svoj servis večeras.

2:2 - Promašio je dijagonalu Cicipas na 30:15, a potom je Grk servisom u telo uspeo da dođe do gem lopte. As udarcem je Stefanos došao do gema.

FOTO: Tanjug/AP

2:1 - Đoković nastavlja sa vinerima na servis, još jednom sigurnom igrom sa osnovne linije dobija tri gem lopte. Koristi srpski teniser prvi. Pogodio je liniju iz dijagonale, te nakon sedam minuta Đoković ponovo vodi.

1:1 - Odgovara Cicipas sa dva sjajna servisa. Izašao je potom, nakon skraćene lopte, na mrežu Novak, odabrao je loše rešenje, a Cicipas dolazi do 40:0.

1:0 - Novak, po četvrti put na turniru dobija priliku da bira, odabrao je servis na startu. Na startu nije Nole ubacio prvi servis, a iz drugog je došao do servis vinera.  Na startu je dva puta loše riternirao grčki teniser, te je Novak veoma lako došao do tri gem lopte. Nulom dobija prvi gem Srbin.

16.33 - Novak Đoković je na teren izašao uz taktove pesme grupe Kvin - "We Will rock you" (Razbićemo vas), da li organizatori nešto naslućuju ili je posredi slučajnost biće jasno u narednim satima, nema sumnje da će ovaj potez organizatora dodatno motivisati sjajnog Srbina.

FOTO: Tanjug/AP

UOČI MEČA

PROČITAJTE JOŠ: NISAM ČUDOVIŠTE: Novak Đoković odbrusio francuskom novinaru! "Ne znam šta je značenje ove reči u vašem jeziku, ali u mom nije pozitivna"

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković i Grk Stefanos Cicipas odigraće 11. međusobni duel, ovoga puta u polufinalu Mastersa u Parizu.

Novak Đoković vodi vodi u međusobnom skoru 10:2.

Ðoković je sinoć u polufinalu savladao Italijana Lorenca Muzetija (6:0, 6:3), dok je Cicipas nadigrao Amerikanca Toma Pola (6:2, 6:4).

U prvom polufinalu, od 14 sati, sastaće se Kanađanin Feliks-Ože Alijasim, koji je potvrdio sjajnu formu i savladao Amerikanca Frensisa Tijafoa 6:1, 6:4 i Norvežanin Holger Rune, kome je svetski "broj 1" Karlos Alkaraz predao meč zbog povrede, pri rezultatu 6:3, 6:6 (3:1).

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 5,4 miliona evra.

Tridesetpetogodišnji Novak Đoković upisao je obe pobede protiv Grka u 2022. godini. Poslednju u Astani, a pre toga i u Rimu. Ipak, Cicipas je trenutno petoplasirani teniser sveta, a Đoković sedmi.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)