PUNE TRIBINE U ČETVRTOJ LIGI! Pogledajte neverovatnu strast i emociju juga Italije: Kultni klub se diže iz pepela (VIDEO)

Novosti online

25. 10. 2022. u 18:38

DOSTA klubova je posljednjih godina ušlo u duboke finansijske krize. Neki su našli put do oporavka, dok je neke zadesio najgori scenario.

ПУНЕ ТРИБИНЕ У ЧЕТВРТОЈ ЛИГИ! Погледајте невероватну страст и емоцију југа Италије: Култни клуб се диже из пепела (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin

Neposredno nakon pandemije koronavirusa bankort je proglasila Katania, kultni italijanski klub sa Sicilije, čiji su navijači najverniji na Apeninima.

Upravo navijači nisu dozvolili gašenje njihovog simbola i pod novim imenom Katanija SSD 1946 krenuli su da podižu klub iz pepela.

U ovom delu Sicilije fudbal nije umro, Katanija je u Seriji D i sjajno su krenuli u novu sezonu gde su u prvih osam kola upisali osam trijumfa u svojoj grupi.

Ipak u centar pažnje došli su navijači Katanije koji su napravili spektakl na utakmici sedmog kola protiv Lokrija 1909. Domaća ekipa je slavila rezultatom 2:0, a tribine stadiona "Angelo Masimino" bile su ispunjene skoro do poslednjeg mesta.

Prema neslužbenim informacijama utakmici četvrtog ranga u Italiji prisustvovalo je oko 20.000 gledaoca, a kapacitet stadiona je 23.266.

Emocije, strast i ljubav prema klubu nisu dozvolili gubitak jednog identiteta, a tim sa Sicilije bi uskoro mogli gledati u Seriji C možda čak i Seriji B.

U Seriju B se početkom ove sezone vratio još jedan kultni klub sa Sicilije koji je bio pred gašenjem i potpunim nestankom, a to je ekipa Palerma.

Čini se da se fudbal na jugu "čizme" lagano oporavlja što je svakako pozitivna i lepa vesti za sve ljubitelje italijanskog fudbala.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ PROMENA: Julijan Nagelsman ostaje selektor Nemačke do kraja Svetskog prvenstva 2026.