SRPSKO PROROČANSTVO: Vizionarske reči Vladimira Stojkovića! Dve godine nakon što ih je izgovorio sve se obistinilo

Novosti online

28. 09. 2022. u 18:31

FUDBALSKA reprezentacija Srbije prolazi kroz zlatno dobra. U odnosu na situaciju koja je bila pre dve godine novi heroji nacije doživeli su istinski preporod i prolaze kroz renesansu, koju je malo ko mogao pretpostaviti da će se dogoditi. Jedan od retkih koji je još u stituaciji kada je loš narativ okruživao "orlove" imao viziju budućih koraka i događanja u nacionalnoj selekciji bio je nekadašnji reprezentativni golman Vladimir Stojković.

СРПСКО ПРОРОЧАНСТВО: Визионарске речи Владимира Стојковића! Две године након што их је изговорио све се обистинило

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Srbija je juče su savladali Norvešku u okviru Lige nacija, a jedan od junaka pobede bio je i naš čuvar mreže Vanja Milinković-Savić.

Foto: EPA-EFE/ETTORE GRIFFONI

Deluje da je član Torina na dobrom putu da stane između stativa na Mundijalu u Kataru, a zanimljivo da još pre dve godine Vladimir Stojković upravo njega video kao naslednika na mestu prvog golmana reprezentacije.  

– Gledam na to iz nekog svog ugla, kako sam vaspitan i naučen da rasuđujem. Imamo mi dosta dobrih golmana, ne može to da se porekne. Sve su to dobri momci i dobri čuvari mreže i imaju kontinuitet i u Evropi i kod nas u ligi, ali… Ako pričamo o golmanu reprezentativnog kalibra, golmanu reprezentacije Srbije, jer to velika odgovornost. Treba da bude psihički stabilniji od svih, što naš narod kaže malo lud, da ne "j… sistem", nego je ličnost za sebe. Kada sve to uzmem u obzir, nekako mi se najviše uklapa Vanja Milinković Savić.

Baš u vreme kada je bivši golman Partizana dao ovu izjavu Srbija je ostala bez plasmana na prvenstvo Evrope, a na kormilu reprezentacije nije stajao niti jedan strateg.

U žiži interesovanja javnosti bilo je to ko će to postavi novi selektor, a Stojković je na tom mestu video vizionarski aktuelnog trenera Dragana Stojkovića Piksija.

– Godinama unazad se potvrđuje da je kod nas izbor selektora najbitniji. Igračima Srbije vođa na terenu mora da bude neko sa autoritetom, neko prema kome tim ima strahopoštovanje. Ako pogledate unazad, kada god smo otišli na veliko takmičenje selektor je bio neko sa autoritetom, imenom i karijerom. Nedavno Slavoljub Muslin, pre njega Radomir Antić, a 2006, godine Ilija Petković, pa Vujadin Boškov. Dakle, neko ko je autoritativan, ko ima auru oko sebe, koga će igrači svako jutro kada ga sretnu pozdraviti sa velikim poštovanjem i samim tim na svaki zadatak odgovoriti maksimalno. Mi Srbi imamo takav mentalitet, moramo stojimo mirno pred nekim da bismo ga slušali i radili kako treba – rekao je Stojković i dodao:

FOTO: N. Paraušić

– Potkrepiću upravo izrečene argumente – idealno bi bilo da to bude Dragan Stojković Piksi. Što ne znači da ostali kandidati nemaju kvalitret i ne zaslužuju da budu selektori. Naprotiv, to je pre svega izbor FSS, samo govorim ono što mislim, ako mogu da pomognem. Ako ne može Piksi, onda treba tražiti nekoga sličnog kalibra, jer smo, rekoh već, specifični kao narod, Brzo se "pozicioniramo" iznad trenera i to je najveći problem. Pogotovo kada naši mladi igrači odu u inostranstvo, pa rade sa vrhunskim stručnjacima, a onda im u reprezentaciji dođe neko ko nije na tom nivou i im nije po ukusu.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)