DEJVID BEKAM ČEKAO 13 SATI DA SE POKLONI KRALJICI NA ODRU: Častio okupljeni narod krofnama i slikao se sa svima koji su želeli (FOTO/VIDEO)

Novosti online

16. 09. 2022. u 17:48

NEPREGLEDNE kolone građana čekaju strpljivo u redu ispred Vestminster hola da se poklone preminuloj kraljici Elizabeti Drugoj. U redu se stoji se i po 13 sati, a među podanicima Njenog veličanstva koji je strpljivo našao se i legendarni fudbaler Dejvid Bekam.

ДЕЈВИД БЕКАМ ЧЕКАО 13 САТИ ДА СЕ ПОКЛОНИ КРАЉИЦИ НА ОДРУ: Частио окупљени народ крофнама и сликао се са свима који су желели (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Bekam je, kako prenosi Bi-Bi-Si, stajao u redu dugom skoro osam kilometara sa običnim svetom. Stao je na kraju kolone nešto pre dva sata posle ponoći a na red je došao u 15.15.

Za engleske medije je kasnije rekao da je mislio da će u dva noću red biti manji, ali ubrzo je shvatio da je pogrešio.

Njegovo prisustvo oduševilo je običan svet koji je čekao da se pokloni voljenoj kraljici koja je Ujedinjenim kraljevstvom vladala 70 godina.

Istina, bio je dobro kamufliran kačketom pa su ga primetili i prepoznali tek kada se pred ulazak u Hol red proširio. Mnogima je ispunio želju da naprave selfi s njim, a sve prisutne je oduševio kada ih je častio krofnama.

- Odrastao sam u rojalističkoj porodici i tako sam i sam vaspitan. Da su moje dede i babe živi, znam da bi danas želeli da budu ovde. Zato sam ja tu, u njihovo ime i u ime moje porodice, da proslavimo život Njenog veličanstva. Ovo je tužan dan, ali to prilika da se setimo nasleđa koje je njeno visočanstvo ostavila iza sebe - izjavio je Bekam.

Bivši fudbaler Mančester junajteda, Reala, Milana i PSŽ odigrao je 115 utakmica za Englesku reprezentaciju i postigao 17 golova.

Kraljica ga je za svoj 77. rođendan odlikovala Ordenom britanskog carstva četvrtog reda, što je naveo i kao svoje najdraže sećanje na Kraljicu. Već neko vreme je Dejvid u redu za dobijanje viteške titule, ali je na čekanju jer je broj nosilaca strogo ograničen (300 Prvog reda i 45 Drugog), ali nema sumnje da će dočekati taj dan.

@skynews

David Beckham enters Westminster Hall in tears and pays his respects to Queen Elizabeth II - 13 hours after joining the queue

♬ original sound - Sky News

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri