SRBIN ODUŠEVIO RUSE: Bivši igrač Partizana progovorio o bratstvu dveju zemalja, pa pozvao novinare u Beograd

Novosti online

06. 09. 2022. u 18:03

BIVŠI kapiten Partizana Saša Zdjelar ovog leta pojačao je CSKA iz Moskve. Uprkos tome što se još uvek nije izborio za mesto u startnih 11 armejaca, ruski novinari ga obožavaju, a razlog tome leži i u činjenici što je uvek na raspolaganju medijima.

СРБИН ОДУШЕВИО РУСЕ: Бивши играч Партизана проговорио о братству двеју земаља, па позвао новинаре у Београд

Foto: Free Images Pixabay

Sjajni defanzivni vezista pričao je o tome koja je to posebna spona koja spaja Srbiju i Rusiju, i zašto se po njegovom mišljenju ovi narodi nazivaju bratskim.

- Imamo jednog Boga. Prilično isti način života. U stvari, naša veza se ne može objasniti rečima – doći ćete u Srbiju i sve ćete razumeti. Način na koji te ljudi prihvataju, kako pokušavaju da pomognu, čak i bez znanja jezika - rekao je Saša Zdjelar za portal "Sport 24" i dodao:

- Zoran Tošić mi je pre prelaska rekao "Idi, čak i ako moraš peške do Moskve". Ali ja sam malo sumnjao. Prelazak u Rusiju za mene je definitivan korak napred. Sve vreme dok smo igrali u Partizanu pričao je o CSKA kako je to divan klub. Zajedno sa Nathom, koji je u Srbiju došao pre tri godine. Govoril su "tamo smo se osećali kao kod kuće". Ni jednu lošu reč. I sam sam znao za ovaj klub kada sam prvi put počeo da igram fudbal. Ovo je veliki klub. Posebno u Srbiji.

FOTO: FK Partizan

Upitan da li bi voleo da u CSKA postane kapiten, kada se penzioniše Igor Akinfejev, Zdjelar je rekao:

- Da li želim jednog dana da dobijem kapitensku traku od Akinfejeva? To je san. Ispričaću vam jednu priču. Kada sam prvi put došao u Partizan, jedan od mojih idola bio je Saša Ilić. Bio je kapiten više od 20 godina - najveći igrač ikada. I ja sam postao kapiten posle njega. Posle samo tri godine u klubu. Tako da znam kakav je to ponos i odgovornost u isto vreme. Posle Akinfejeva biće teško izabrati nekog novog. Igor nije samo kapiten, on je ovaj klub. Ponosan sam što igram uz njega. I, naravno, biće mi drago ako posle Akinfejeva budem ja kapiten, momak koji je u Rusiju došao iz Srbije. Ali sada nije vreme da uopšte razmišljamo o tome. Ja sam nov ovde, moram da dokažem svoju vrednost.


Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)