"NOVAK JE NAJBOLJI NA SVETU": Američki teniser veruje da bi se Đoković prošetao do titule da su mu dozvolili da igra Ju-Es open

Novosti online

01. 09. 2022. u 14:11

NAJBOLjI američki teniser Tejlor Fric neslavno je u prvom kolu završio učešće na Ju-Es openu, pošto ga je pobedio sunarodnik, 303. igrač sveta Brendon Holt. Fric je prethodno na Vimbldonu izgubio "dobijeni meč" četvrtfinala protiv Rafaela Nadala. Potom je izazvao dosta bure izjavom da je svakom teniseru drago što Novak Đoković neće igrati na Ju-Es openu, a onda se vadio da je pogrešno shvaćen jer je time zapravo udelio kompliment našem teniseru. Sada se opet oglasio po istom pitanju.

НОВАК ЈЕ НАЈБОЉИ НА СВЕТУ: Амерички тенисер верује да би се Ђоковић прошетао до титуле да су му дозволили да игра Ју-Ес опен

FOTO: AP

Fric je na Ju-Es open došao kao 12. igrač sveta, ali će uprkos porazu u prvom kolu posle četvrtog grend slema možda i popraviti plasman. Razlog je što je izgubio mnogo manje bodova od Feliksa Ože Alijasima, prošlogodišnjeg polufinaliste koji je takođe ispao na startu.

- Mislim da je Novak najbolji igrač na svetu i nema sumnje da bi bio glavni favorit za titulu da su mu dozvolili da igra. U njegovom odsustvu, svi ostali imaju mnogo veće šanse da pobede - rekao je Fric.

On veruje da je došlo vreme da Amerikanac osvoji Ju-Es open.

- Mislim da sada Amerikanci mogu da budu konkurentni na Ju-Es openu. Dugo vremena uvek su Novak, Rodžer, Rafa ili Mari osvajali. Stvari se sada menjaju, nema nikoga ko je toliko dominantan i ima sigurno deset igrača koji mogu da osvoje turnir.

Za sada su se u treće kolo Ju-Es opena od Tejlorovih zemljaka plasirali Džej-Džej Volf koji će ukrstiti rekete sa Nikom Kirjosom i Tomi Pol koji se sastaje sa Kasperom Rudom, dok su u drugom delu žreba, gde se još igra drugo kolo, ostali Nakašima, Kristofer Jubenks, Dženson Bruksbi i Frensis Tijafo.

Titulu na Ju-Es openu brani Danil Medvedev koji je ulogu favorita prepustio Rafaelu Nadalu. Španac bi u slučaju osvajanja titule Rusu preoteo i prvo mesto na ATP listi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna