"NISMO MI CRVENA ZVEZDA": Navijači Bodoa zabrinuti pred meč sa Dinamom iz Zagreba

Novosti online

23. 08. 2022. u 16:22

FUDBALSKI klubovi Dinamo Zagreb i Bodo Glimt u sredu, od 21 čas, igraju revanš poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. To će biti istorijska utakmica za ekipu iz Norveške, koja iz prvog susreta nosi prednost od 1:0, jer oni nikad ranije nisu nastupili u najjačem fudbalskom tamičenju na svetu. Ali ni to nije privuklo norveške navijače da u velikom broju dođu u Zagreb.

НИСМО МИ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Навијачи Бодоа забринути пред меч са Динамом из Загреба

FOTO: M. Vukadinović

Bodo je objavio da je samo 70 njihovih navijača kupilo ulaznice za Maksimir. To je puno manji broj ulaznica nego što ih je bilo, na primer, na gostovanjima u Rimu, Glazgovu ili Alkmaru.


Zašto ih nema tako puno u Zagrebu, objasnio je za norvešku televiziju "TV2" 45-godišnji navijač Andreas Myrvol.

- Verovatno ćemo morati da se pazimo malo više nego inače. Nećemo hodati naokolo noseći šalove. Ne verujem da su domaći navijači strašni koliko se priča, ali nećemo rizikovati. Nismo mi Crvena zvezda, nego tek mali Bodo - rekao je navijač.

Norveška televizija podseća na mnoge incidente koje su izazvali navijači Dinama na gostovanjima širom Evrope poslednjih godina. Jedan od njih bio je i uoči utakmice protiv Rozenborga. Norvežani inače nisu navikli na nasilje prilikom fudbalskih utakmice pa su pojačali obezbeđenje za duel sa Dinamom, kada je Bodo bio domaćin.


O meču koji će se odigrati sutra, govorio je i šef policije u Bodou Vegard Kristiansen.

- Razgovarao sam sa mnogim navijačima Bodoa. Rekli su mi da ne žele da putuju u Hrvatsku jer su zabrinuti zbog ponašanja navijača Dinama. Nije opasno po život otići u Zagreb na gostovanje, ali treba malo razmisliti o isticanju klupskih znakova, treba izbegavati pokazivanje zastavica i šalova pre ulaska na stadion - rekao je Kristiansen.

- Malo smo se mučili dok smo uspostavili dijalog sa zagrebačkom policijom, morali smo nekoliko puta da sa njima kontaktiramo. Ali stekli smo utisak da će naši ljudi biti sigurni i da će se policija brinuti za njih - zaključio je Kristiansen.


BONUS VIDEO: "Delije" slave gol Zvezde u Izraelu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna