DA SE NAJEŽIŠ! Pa Mitrović je sve predvideo - drug iz detinjstva Aleksandra, o detaljima odrastanja sa srpskom-gol mašinom

Novosti online

12. 08. 2022. u 10:00

NEKE stvari kao da su zapisane, valjda to sudbina uredi tako da se odricanje, borba i lojalnost uvek nagrade.

ДА СЕ НАЈЕЖИШ! Па Митровић је све предвидео - друг из детињства Александра, о детаљима одрастања са српском-гол машином

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Nova ikona "Krejven kotidža", Aleksandar Mitrović, sa dva gol srušio je slavni Liverpul, očarao fudbalsku planetu i doneo zlata vredan bod svom Fulamu na otvaranju Premijer lige. Ono što zvuči neverovatno, to je da je ubitačni napadač iz Smedereva sve to predvideo, a to je otkrio njegov drug iz detinjstva Stefan Mišković:

– Pričali smo kada je poslednji put bio ovde, rekao je: "Igramo protiv Liverpula prvo kolo, imam osećaj da ću da dam gol". Očekivao sam i ja da bar jedan može da da, ali ovako da odigra utakmicu, pa to je fenomenalno – počeo je priču za "Meridian sport" Stefan.

On sam, kako kaže, morao je da se žrtvuje kako bi odgledao otvaranje Premijer lige. Veliki ekran ostavio je svom nasledniku.

– Iskreno, ispratio sam, ali preko telefona, klinac gleda crtane filmove, pa mora da se zna red. Ali preko telefona sam gledao i ispratio, odigrao je neverovatno. Igrao je protiv Van Dajka i Matipa, vrhunskih štopera svetske klase, a odigrao je neverovatnu utakmicu.

Kao neko ko Mitrovića zna ceo život, Stefan Mišković je sigurno pravi čovek za procenu i odgovor na pitanje – koliko napadač Fulama može ove sezone?

– Mislim da će ove sezone da dokaže da je igrač za Premijer ligu, a ne samo Čempionšip kao što su mnogi pričali. Smatram da je igrač za najveće svetske klubove.

FOTO: Printskrin

Jedan od najboljih prijatelja, nekada "usijane srpske glave" koja se ohladila i postala istinski primer lidera na terenu i van njega, otkrio je i kako je izgledalo odrastati sa sada najboljim strelcem Srbije u istoriji. 

– Mi smo bili non stop zajedno, tri godine je mlađi od mene, ali smo bili stalno zajedno. Mi smo ga prvi put odveli na trening. Po ceo dan smo bili zajedno, igrali fudbal, svašta je tu bilo. Sad skoro kad je bio sećali smo se tih nekih momenata iz detinjstva. Dosta se smirio kakva je luda glava bio, ali sada je porodičan čovek, povukao se, ima ženu i decu, sada je sve kako treba – setio se Stefan.

Upravo su Stefan Mišković i ostali Mitrovićevi prijatelji iz detinjstva, napravili prelep mural najboljem strelcu u istoriji Srbije, pa je otkrio kako je napadač Fulama reagovao na ovo iznenađenje.

– Bukvalno se oduševio! Pretpostavljao je da smo mu nešto spremili, ali nije znao šta. Došao je na dva dana, bili smo zajedno i rekli smo mu, ajde, idemo do kraja malo. Kad smo stigli tamo, ceo kraj se podigao na noge, dočekali smo ga, napravili mural. Svi su došli da ga vide, bukvalno se dva sata slikao sa decom i ljudima. Bilo je i starih i mladih, ma kao da je bio neki vašar u kraju, a ne da je došao Aca.

A onda je i opisao kako je ispraćen legendaran gol Aleksandra Mitrovića protiv Portugala, kojim se Srbija plasirala na Mundijal u Kataru.

– Sedim, gledam, 90. minut, ništa se ne dešava... Odjednom – gol! Kakav osećaj, evo i sad sam se naježio ceo, kad neko iz detinjstva, sa kim si odrastao i družio se da tako važan gol za celu Srbiju. Ne mogu taj osećaj da opišem rečima!

Za kraj, imao je Mitrović prognozu za meč prvog kola Premijer lige, da li je pokušao da predvidi i šta će biti u Kataru?

– Nismo još pričali o tome, trenutno je fokusiran na obaveze u klubu, psihički je u Fulamu, koncentrisan je na početak Premijer lige. Ali siguran sam da će i u Kataru da eksplodira – zaključio je Stefan Mišković.

BONUS VIDEO: PIKSI, VIDIMO SE, BRATE! Kad Dragan Stojković Piksi dođe na meč Radničkog iz Niša 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!