GROBARI U NEVERICI: Partizan sa igračem manje poražen od Novog Pazara pred evropsko gostovanje

Александар Илић
Aleksandar Ilić

29. 07. 2022. u 20:50 >> 20:50

FUDBALERI Partizana u 4. kolu Superlige Srbije gostovali su Novom Pazaru gde je domaćin slavio rezultatom 1:0 (1:0). Strelac jedinog gola bio je Mijić sa "bele tačke".

ГРОБАРИ У НЕВЕРИЦИ: Партизан са играчем мање поражен од Новог Пазара пред европско гостовање

FOTO: Sandić photo / FK Partizan

Ofanzivno je Partizan otvorio meč, Kvinsi Menig je u petom minutu zapretio domaćem timu, a nedugo potom oslobodili su se igrači Vladimira Gaćinovića.

Veliku priliku imao je Rikardo u 18 minutu, izašao je pred golmana domaćih, a Kljajević je već delovalo da je savladan. Ipak, napadač crno-belih poslao je loptu daleko od stative na suprotnoj strani.

Ključni momenat prvog poluvremena odigrao se u 23. minutu kada je Saničanin oborio Majdevca i dobio drugi žuti karton na meču, a domaći su nakon tog starta u šesnaestercu dobili penal.

FOTO: Sandić photo / FK Partizan

Izveo ga je Mijić, a Stevanović je bio nemoćan - 1:0 za Partizan. Natho je u 43. minutu imao izglednu priliku da izjednači, ali je sa 17 metara šutirao tik iznad gola.

Nastavio je tim Pazara u istom ritmu, Ergeleš je po levoj strani proigrao Islamovića, a on atraktivno pokušava petom, zaista potez koji se retko viđa na našim stadionima.

Dijabate je uneo živost ulaskom u igru, pretio je dva puta Partizan po levoj strani, ali su igrači plavo-belih uspevali da se odbrane.

Imao je Mijić u 72. minutu fantastičnu priliku. Nikčević ga je proigrao, a on pogađa spoljni deo mreže.

FOTO: Sandić photo / FK Partizan

Samo pet minuta kasnije zapretio je Gomeš, šutirao je sa petnaestak metara,a Kljajić dobro reaguje.

Do kraja meča mreže su mirovale. Partizan u četvrtak igra sa AEK Larnakom u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

NOVI PAZAR - PARTIZAN 1:0 (1:0)
(Mijić 23')

DRUGO POLUVREME

93'Vujačić je utrčao po densoj strani. Lutovac je pred Kljajićem pao, nema penala.

90' Četiri minuta produžen je meč.

83. Novi dobar napad za domaće. Nakon što su Dijabate i Rikardo kombinovali na malom prostoru Nikčević se našao jedan na jedan sa Fejsom, fudbaler Partizana je stigao da blokira njegov pokušaj.

77' Imao je priliku Rikardo Gomeš da ugrozi Kljajića, proigrao ga je lepo Samir Baždar, a golman Pazara bio je još jednom na visini zadatka.

76' Žuti karton dobio je Ilija Stolica nakon kratkog razgovora sa sudijom.

72' Nikčević je fantastično proigrao Mijića koji pogađa spoljnu mrežu Stevanovića.

FOTO: Sandić photo / FK Partizan

71' Činilo se da domaći tim ima dobru priliku iz kontre dva na jedan, ipak, srećom po goste na početku napada jedan od igrača domaćih našao se u ofsajdu.

62' Pokazuje još jednom Dijabate kvalitet, pokušao je sa desne strane da ugrozi Kljajića, a on hvata loptu bez problema.

60' Husein Dijabate je pokušao da u šesnaestercu proigra Meniga na malom prostoru, nisu se snašli ni on ni Kristijan Belić.

52' Andrade i Menig su pokušali da ugroze Pazar, blokirali su te pokušaje domaći defanzivci.

49' Ergeleš je odlično proigrao Islamovića koji je petom, na atraktivan način pokušao da matira Stevanovića, potez koji se zaista retko viđa na našim stadionima.

 

46' Nastavljen je meč u Novom Pazaru.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45' u prvom poluvremenu može se reći da je Pazar bio konkretniji, pored gola, domaći su pogodili i stativu. Podsetimo, Partizan igra sa igračem manje. U 22. minutu isključen je Saničanin.

43' Natho je oprobao udarac. Izraelac je šutirao tik iznad prečke

42' Opasna situacija pred golom Pazara, Rubežić ga je oborio ispred šesnaesterca,

40' Lak plen je bio za Filipa Kljajića pokušaj Vujačića.

37' Odlično reaguje Rubežić ispred golmana Kljajića, Marko Živković je šutirao, samo korner.

FOTO: Sandić photo / FK Partizan

Tekst potpisa

35' Kako je fantastično Miloš Mijić nanizao četvoricu igrača Partizana, šutirao je kroz noge Vujačiću, stativa spasla Partizan.

 

33, Pokušava Partizan da pronađe rupu u odbrani tima Vladimira Gaćinovića, ali se belo-plavi odlično brane.

30' Sudija Marko Ivković poslao je igrače na hlađenje zbog velike vrućine

24' Izveo je najstrožu kaznu Miloš Mijić. Vodi Novi Pazar.

 

22' Saničanin je oborio Majdevca nakon fantastične kontre. Penal za domaće.

21' Neko na klupi crno-belih dobio je direktan crveni karto nzbog negodovanja.

19'Lončar sa druge strane nakon kontre tukao je po lopti, Stevanović siguran. Pao je pre tog pokušaja Majdevac, negodovali su domaći, nema penala.

18' Neverovatno, Partizan je imao najbolju šansu, pretio je iz peterca Rikardo Gomeš, najbolji strelac crno-belih prošle sezone promašio je ceo gol.

 

16' Mijić odlično izvodi prekid, a Lončar je kasnio u pokušaju da ugrozi gol gostiju.

15' Majdevac se dobro zagradio, a Saničanin ga je udario u lice. Žuti karton dobio je defanzivac crno-belih.

14' Oprobao je udarac Stefan Lončar nakon malo konfuzne reakcije odbrane, srećom po goste, lopta odlazi kraj peterca.

10' Novi pokušaj Meniga, bio je blokiran. Holanđanin znatno raspoloženiji od ostalih kolega na startu. Probao je nakon kornera Živkovića glavom Rikardo, nije bilo opasnosti po Kljajića.

8' Oslobodili su se domaći sada pritiska i pokušavaju da vrše pritisak na zadnju liniju tima iz Humske, ali Partizan uspeva da nađe rešenja i iznese loptu na polovinu rivala.

7' Štoper domaćih Jović nespretno je reagovao i u lice udario Natha. Usledio je kraći prekid.

5' Filip Kljajić odlično reaguje. Kvinsi Menig je iz ničega stvorio priliku, raspalio sa dvadesetak metara, a bivši golman crno-belih sačuvao je mrežu Pazaraca.

3' Ofanzivan Partizan na početku meča. Imaju crno-beli loptu u svom posedu. Rikardo je u jednom od napada povukao kontru, a Natho pokušao da proigra Petkovića, međutim, odbrana dobro reaguje.

1' počeo je meč u Novom Pazaru. Prvi napad ima Partizan.

UOČI MEČA

Oba tima su loše ušla u novu sezonu u domaćem šampionatu - Partizan je zabeležio jednu pobedu i dva remija, a sportski direktor kluba Ivica Iliev je podneo ostavku, dok je Novi Pazar poslednji na tabeli sa tri poraza.

Novi Pazar - Partizan

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Marko Ivković

Novi Pazar (4-1-4-1): Kljajić – Pešukić, Rubežić, Joksimović, Jović – Lončar – Ergelaš, Islamović, Mijić, Nikčević – Majdevac. Trener: Vladimir Gaćinović.

Partizan (4-2-3-1): Stevanović – Živković, Marković, Saničanin, Urošević – Andrade, Fejsa – Menig, Natho, Petković – Rikardo. Trener: Ilija Stolica.

IZJAVE TRENERA

Trener Partizana Ilija Stolica najavio je gostovanje Pazaru.

- Novi Pazar je za nas teško gostovanje posle dva vezana remija, pritisak je, kao i uvek, na maksimumu. Poenta je da vidimo reakciju svih nas, igrača i stručnog štaba, i da se što pre vratimo u pravi ritam i počnemo sa pobedama. Poznato je koliko je neugodno gostovanje u Novom Pazaru i kakav je protivnik. Ovoga puta su u hendikepu i oni i mi, jer će se igrati bez publike. Jako volim atmosferu u Pazaru, bez obzira na sve, jer je to deo Srbije koji voli i tradicionalno podržava fudbal. Uvek znaju aplauzom da nagrade fudbalsku predstavu. Verujem da ćemo se i mi i Novi Pazar adaptirati na takvu situaciju, kao i uslove na samoj utakmici. Njihova pozicija na tabeli je nezavidna, ali to ne sme da nas zavara. Referenca je utakmica sa Čukaričkim, gde su pokazali da mogu dobro da igraju i budu mnogo bolje pozicionirani nego što jesu. Maksimalno smo koncentrisani i u meč ulazimo sa zdravom dozom poštovanja, ali sa jasnom idejom da idemo po tri boda. Glavni fokus svih nas je na sutrašnjoj utakmici i da pobedama krenemo ka sledećim ciljevima i novim izazovima koji nas čekaju, rekao je Stolica.

Sa optimizmom u duel ulazi i Vladimir Gaćinović.

- U prethodnim kolima pokazali smo da znamo i možemo, ali to nismo naplatili. Idemo da se sudarimo s Partizanom, jer drugačije ne umemo. Učim momke da rade na afirmacije igre, a ne na dekadenciji. Što se tiče crno-belih, u najboljoj ili najgoroj formi, to je Partizan. Individualni potencijal je veliki, pre svega napred sa Rikardom Gomešom, Kvinsijem Menigom, Fusenijem Dijabateom i Patrikom Andradeom, a i Slobodan Urošević igra visoko. Na nekim mestima su malo slabiji, ali brzina je evropska. Svako može da reši i greške protiv njih su skupe. Iako neke stvari menjamo iz kola u kolo, ne smemo da odustanemo od sebe. Gledamo u svoje dvorište i sa pozitivne strane. Drugačije ne može. Imamo kvalitet i pretočićemo ga u rezultat, ali bole naše lančane greške iz prethodnih kola. Ne volim da pričam koliko smo zaslužili bodova, realnost je da smo na nuli. Sigurno će biti dve ili tri promene u odnosu na prošlo kolo u Ivanjici, imam i dve dileme. Realno, nismo se još namestili kako želimo. Pogotovo to važi za napad, gde opet nemamo Ratkovića, on nam mnogo znači, rekao je Gaćinović.

BONUS VIDEO: DIBALA GROZNICA: Spektakularan doček za novog fudbalera Rome

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere