KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Crvena zvezda dovela MVP pojačanje!

Novosti online

29. 07. 2022. u 10:37

NASTAVLjA se vrelo transfer-leto na Malom Kalemegdanu, pojačanja stižu kao na traci...

КАО ГРОМ ИЗ ВЕДРА НЕБА: Црвена звезда довела МВП појачање!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Nakon Nemanje Nedovića, Hasana Martina, Džona Holanda, Dalibora Ilića, Filipa Petruševa i Bena Bentila, košarkaški klub Crvena zvezda je potpisao i sedmo pojačanje, američkog plejmejkera Džejlen Adamsa.

 


 

Adams (26) potpisao je u petak ugovor sa crveno-belima za narednu sezonu i predstavljaće veliko pojačanje na poziciji organizatora igre.

Ovaj plejmejker je nekadašnji student koledža "Sent Bonaventur" (2014-2018) dolazi u Beograd iz ekipe Sidnej Kingsa sa kojom je osvojio titulu prvaka australijske lige i bio proglašen za MVP-ja cele lige.

Košarkaš koga odlikuju izuzetna brzina i sjajan pregled igre, prošle sezone u australijskog NBL ligi imao je izuzetne brojke: 20 poena, 6 asistencija i 5 skokova po meču.

Rodom je iz Hanovera (Merilend 4. 5. 1996), visok 188 centimetara i težak 86 kilograma, a nakon koledž karijere (nedraftovan) nastupao je za ekipe Atlante, Portlanda i Milvokija. Kao član Viskonsin Herda, tima Milvoki Baksa u "Dži ligi", izabran je za člana idealne petorke za 2020. godinu. Odlazak u Australiju pokazao se kao pun pogodak, jer je obeležio sezonu igrajući za klub kome je pomogao da dođe do četvrte titule prvaka Australije i dobio priznanje (MVP) koje su pre pre njega osvajali Endrju Bogut i Džašon Tejt, sada igrač petorke Hujston Rokitsa.

Angažovanjem Džejlena Adamsa Crvena zvezda je "pokrila" poziciju organizatora igre.

 

BONUS VIDEO: Crvena zvezda je šampion ABA lige

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna