ZVEZDA ISKORISTILA KIKS PARTIZANA: "Petarda" na "Marakani", crveno-beli razbili Kolubaru (VIDEO)

Č. V.

16. 07. 2022. u 18:59 >> 22:00

CRVENA zvezda razbila je Kolubaru u drugom kolu Mocart Bet Superlige Srbije sa 5:0 i već na startu sezone pobegla večitom rivalu.

ЗВЕЗДА ИСКОРИСТИЛА КИКС ПАРТИЗАНА: Петарда на Маракани, црвено-бели разбили Колубару (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Dejan Stanković kome je ovo bila 100. pobeda od kada je seo na klupu kluba iz Ljutice Bogdana je na ovom meču odlučio da na poziciji desnog beka zaigra Nikola Stanković koji je uspisao i asistenciju. Nema sumnje da će mu to mnogo značiti.

Atomski fudbal odigrali su crveno-beli, posebno u prvom poluvremenu kada je viđeno svih pet pogodaka. Dva puta su se u strelce upisali Aleksandar Katai i Milan Pavkov, dok je jedan pogodak postigao i Gelor Kanga.

Domaći su i šesti put zatresli mrežu rivala, ali je gol Osmana Bukarija poništen zbog ofasjda i to nakon konsultacije sa sudijama iz VAR sobe.

Drugo poluvreme proteklo je sa dosta manje uzbuđenja. Izabranici Dejana Stankovića su smanjili pritisak, najbolju priliku propustili su u 87. minutu kada je rezervista mladi Stefan Leković promašio penal, tačnije odbranio mu je golman gostiju Balša Popović.

Želeli su saigrači 18-godišnjem štoperu da omoguće da dugo pamti ovaj dan, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

Zvezda posle dva kola ima maksimalnih šest bodova, dva više od Partizana kome je već pobegla na tabeli. Gol-razlika šampiona je 9:0.

Crveno-beli naredni meč gostuju ekipi Mladosti u Lučanima, dok Kolubara dočekuje niški Radnički.

C. zvezda - Kolubara 5:0 (5:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 10.000. Sudija: Nikola Radaković. Strelci: Katai u 9. i 25, Pavkov u 15. i 22. i Kanga u 45. minutu.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Stanković, Eraković, Dragović, Rodić (od 79. Leković) - Kanga, Kangva (od 73. Mustafa), Ivanić, Katai (od 79. Lučić), Bukari (od 73. Sanogo) - Pavkov (od 72. Ohi).

Kolubara (4-2-3-1): Popović - Janković, Bakić, Cvetojević, Kočović - Filipović (od 46. Marjanović), Nikolić (od 46. Andrić) - Đokić, Milojević, Stojanović (od 46. Radovanović) - Vukušić (od 64. Kadrić).

 

Drugo poluvreme: C. zvezda - Kolubara 5:0

90' - Kraj utakmice!

87' - Stefan Leković je propustio veliku priliku da dođe do prvog gola u prvom timu Zvezde. Penal je izborio Lučić, mladi štoper je postavio loptu na belu tačku, ali je Popović sjajno intervenisao i odbranio udarac.

 

82' - Malo je Strahinji Erakoviću nedostajalo da postigne prvenac u seniorskom timu, no njegov udarac glavom je fantastičnom intervencijom zaustavio Popović.

78' - Opraobao je udarac i Ohi, ali nije bio precizan. Još dve promene u domaćem timu, Rodića je zamenio Stefan Leković, a Kataija mladi Vladimir Lučić.

74' - Fantastičan udarac Marjanović. Raspalio je po lopti sa nekih 20 metara, Borjan je samo pogledom ispratio loptu koja je završila na prečki.

71' - Trostruku izmenu pravi Stanković. Na teren ulaze Seku Sanogo, Ohi i Ibrahima Mustafa. Utakmica je gotova za Pavkova, Kangvu i Bukarija.

Osman Bukari/FOTO: M. Vukadinović

68' - Oprobao je udarac i Kangva, ali bio je zamalo neprecizan - lopta je završila malo pored gola rivala.

61' - Moraće Ivanić da sačeka drugu priliku da postigne prvi ovosezonski gol. Odlična kontra domaćih, Katai je uposlio četvortku Zvezde, no golman Kolubare je uspeo da zaustavi njegov udarac.

60' - Prva velika prilika u nastavku za Bukarija. Ivanić je na sjajan način uposlio fudbalera iz Gane, ovaj je pokušao da obiđe Popovića koji je uspeo da izbije loptu i spreči brzonogo krilo crveno-belih da se upiše u strelce.

Mirko Ivanić/FOTO: M. Vukadinović

58' - Zvezda ne napada onako agilno kao u prvom delu meča. Drže loptu u posedu i čuvaju ubedljivu prednost koju su stekli tokom prvih 45 minuta.

52' - Prvi konrner u nastavku utakmice izveo je domaći tim. Pavkov je šutirao glavom posle centaršuta Kangde, ali lako je Popović uhvatio loptu.

46' - Počelo je drugo poluvreme! Tri izmene napravio je Dejan Đurđević. Marjanović, Andrić i Radovanović su dobili priliku.

Prvo poluvreme: C. zvezda - Kolubara 5:0

45+1' - Kraj prvog poluvremena!

45' - Prvi gol na utakmici, ali i u sezoni postiže Gelor Kanga. Bukari je još jednom započeo akciju, dodao do Kataija, ovaj do reprezentativca Gabona koji je šutirao iz prve sa nekih 14 metara i doveo šampiona Srbije do prednosti od 5:0 i to u prvom poluvremenu.

 

43' - Nova pretnja za gol Kolubare. Rodić je šutirao sa oko 17 metara, no čuvar mreže gostiju je odlično interenisao.

41' -  Nastavlja domaćin da pristiska. Očigledno je da su fudbaleri koje trenira Dejan Stanković raspoloženi za igru.

35' - Pukla je petarda na stadionu "Rajko Mitić". U strelce se upisao i Osman Bukari. Fudbaler iz Gane se odlično zagradio posle još jednog centaršuta Stankovića, napravio je sebi dobru poziciju i pogodio bliži ugao gola koji čuva Popović. Ipak, gola neće biti, pošto se nakon upotrebe VAR-a ustanovilo da je igrač Zvezde bio u ofsajdu, pa od promene rezultata bar za sada nema ništa.

32' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Nemanja Milojević posle neporeznog prekršaja nad Kangvom.

31' - Moralo je da bude 5:0. Kagva je proigrao Bukarija, ovaj izašao jedan na jedan sa golmanom gostiju, no umesto da šutira on je hteo da ga dribla i lopta mu je pobegla.

25' - Novi gol postiže Zvezda. Katai kao i Pavkov postiže drugi gol na utakmici. Ukrali su domaći loptu na sredini terena, Bukari je umakao odbrani, dodao do Kataija kome nije bilo teško da ubaci loptu u praznu mrežu.

 

21' - Ekspresno Zvezda dolazi do tri gola prednosti, a ponovo je strelac Pavkov. Još jedna sjajna duga lopta Bukarija, Ivanić je obišao Popovića, upislio napadača kome nije bilo teško da postigne treći gol ove sezone.

 

17' - Moglo je da bude 3:0. Katai je sa ivice kaznenog prostora šutirao levom nogom, ali je Balša Popović odlično intervenisao i izbio loptu u konrer.

15' - Milan Pavkov se odlično snašao i udarcem glvaom iz ne baš dobre pozicije duplirao prednost. Mladi Stanković je upisao asistenciju posle centaršuta sa desnog boka i nema dileme da će mu to mnogo značiti.

 

13' - Malo je falilo da se Kolubara nađe u velikoj prilici. Eraković je vratio loše loptu Borjanu, na sreću domaćih kapiten je bio pribran, istračo je van kaznenog prostora i klizećim startom sprečio goste da se nađu u stopostotnoj šansi.

9' - Majstorija Kataija. Kangva je poslao sjajnu dugu loptu ka desetki crveno-belih koji je odlično primio loptu, uneo je u sredinu i pogodio same rašlje i tako na vreme otključao bravu rivala.

 

8' - Za sada nema prilika, izabranici Dejana Đurđevića dobro stoje na terenu i nedozvoljvaju favorizovanom rivalu da zapreti.

4' - Na drugoj strani Kolubara je pokušala da zapreti, no oštar centaršut po zemlji je pokupio Milan Borjan.

3' - Prvi korner na meču izveo je domaći tim, ali je golman gostiju Popović izboksovao loptu i otklonio opsanost.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić", a prvi su sa centra krenuli fudbaleri Kolubare.

Uoči meča:

Trener crveno-belih Dejan Stanković iznenadio je odlukom da poverenje na poziciji desnog beka ukaže mladom Nikoli Stankoviću. Šansa za njega se ukazala neočekivanim odlaskom Kristijana Pičinija. Tu je i Marko Gobeljić ali je on za ovaj meč ostavljen na klupi.

Šampion Srbije je novu sezonu otvorio trujumfom protiv niškog Radničkog, dok su Lazarevčani odigrali 1:1 na svom terenu protiv Radničkog iz Kragujevca.

Zvezda je favorit i na ovom duelu i sve osim pobede Milana Borjana i drugova smatralo bi se velikom senzacijom.

U prošloj sezoni crveno-beli su savladali oba puta Kolubaru. U Lazarevcu je bilo 7:1, a na "Marakani" 3:0.

Sastavi:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Stanković, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Kangva, Ivanić, Katai, Bukari - Pavkov.

Kolubara (4-2-3-1): Popović - Janković, Bakić, Cvetojević, Kočović - Filipović, Nikolić - Đokić, Milojević, Stojanović - Vukušić.

BONUS VIDEO: Dejan Stanković - izjava posle pobede Crvene zvezde na startu prvenstva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili