"MNOGO NAM JE VAŽNO": Stolica pred meč u Nišu govorio o bonusima i otkrio da li će igrati Dijabate

Novosti online

14. 07. 2022. u 15:11

PARTIZAN je odlično počeo novu sezonu u Mocart Bet Superligi Srbije. Vremena za radovanje nema, pošto crno-beli već sutra gostuju u Nišu, ekipi Radničkog. Očekivanja od utakmice na stadionu "Čair" izneo je trener kluba iz Humske Ilija Stolica.

МНОГО НАМ ЈЕ ВАЖНО: Столица пред меч у Нишу говорио о бонусима и открио да ли ће играти Дијабате

FOTO: FK Partizan

Vicešampion naše zemlje je na startu ubedljivo savladao Javor, a strateg Partizana respektuje narednog rivala, ali ističe da je bitno kako će ekipa zatvoriti meč.

- Imamo zdravu dozu poštovanja prema protivniku, timu koji predstavlja Srbiju u Evropi i želim mu tamo sreću. Radnički je prvo kolo odigrao mnogo bolje nego što je pokazao rezultat (poraz od Zvezde 4:0 op. au.). Imaćemo rivala sa zdravim i realnim ambicijama zbog kvaliteta koji poseduje. Hoćemo da uđemo u meč kvalitetno, da li ćemo biti nagrađeni golom, ne mogu da znam. Na kraju, važno je kako ćemo zatvoriti utakmicu, a ne kako ćemo ga otvoriti - rekao je Stolica.

Imao je samo reči hvale za kolegu Tomislava Sivića koji od ove sezone sedi na klupi Nišlija.

- Kolega Sivić je jedan od naših cenjenijih trenera. Godinama pokazuje kvalitet. Prepoznatljive su njegove ekipe, način na koji igraju. Kvalitet Radničkog je znatno viši od rezultata protiv Zvezde. Imao je ogroman broj stopostotnih šansi. Na raspolaganju su mu igrači sa izraženim napadačkim i brzinskim sposobnostima. Znamo šta nas čeka i na nama je da se pripremimo.

Teren nije u idealnom stanju i to može da stvori problem ekipi koja kroz pas igru želi da dođe do gola rivala.

- Nismo sigurni u kakvom stanju je teren, koji neće odgovarati ni domaćinu, ni nama. To je nepoznanica. Nadam se da će biti u boljem stanju nego prošle godine kada je Partizan gostovao u Nišu, kad je bio neprihvatljiv za fudbalsku utakmicu.

Ilija Stolica/FOTO: FK Partizan

Igrači će na stadionu "Čair" imati sjajnu podršku sa tribina i nema sumnje da to Saši Zdjelaru i drugovima mnogo znači.

- Raduje me veliki broj navijača u Ivanjici. Navijači su nas podržali u prvoj utakmici, mnogo nam je značilo. A jug Srbije je poznat kao naša velika navijačka baza. Uz njihovu podršku možemo i moramo da dođemo do pobede. Pozivam ih da dođu u Niš. Mnogo nam je važno.

Dobra vest za Stolicu je ta da će za razliku od prvog meča moći da računa na iskusnog Ljubomira Fejsu koji se oporavio od bolesti zbog koje je propustio premijeru u Ivanjici. Dotakao se i novajlije Fusenija Dijabatea.

- Vratio se treninzima, to je ogromno pojačanje. Pokazao je na pripremama koliko je značajan. Videćemo koliko ćemo moći da ga koristimo na utakmici. Fuseni Dijabate je sa nama pet treninga, nismo sigurni koliko ćemo moći da ga koristimo. Voljan je da igra, ali ga postepeno uvodimo. Dugoročno razmišljamo. Moramo da budemo pametni. Prioritet je da se on spremi.

Bonusi Mihailo Petković i Samed Baždar su pogodili mrežu Javora, a sada je timu pridodat još jedan mladi igrač Kristijan Belić koji je stigao iz Čukaričkog tokom ove nedelje.

- U ovom poslu se svake nedelje prosuđuje da li ste dobri ili kvalitetni. Tako je i sa bonusima. Ovde je kratak put do uspeha i još brži da ih neko obori u blato. To nećemo dozvoliti. Moraju da budu sa obe noge na zemlji. Moraju još mnogo da rade da bi zasluživali minutažu. Pravilo bonusa je takvo da primorava, a to nije dobro. Ko zaslužuje treba da igra. Sa mladima treba imati puno strpljenja i razumevanja. Odigraju velike utakmice, pa ih onda nema. Proces sazrevanja je takav. Putanja mora da ima uspone i padove. Trudićemo se da svi dobiju šansu, ko će biti u Nišu, to ćete videti tek na utakmici. Deca su pokazala da zaslužuju i srećni smo zbog toga.

Nastavio je da govori o njima.

- Petkoviću čestitam na potpisivanju novog ugovora. Za njega je to važna stvar. To treba da bude podstrek. Dete je svesno da je pred njim veliki rad. Znaće to da kanališe, uz našu pomoć. Tu smo da ga podržimo kad dođu izazovi. Belić je veliki potencijal i ima mogućnost dokazivanja. Znam njegove kvalitete. Dugo ga poznajem. Mnogo radi na sebi, ima veliko iskustvo, prošao je uspone i padove do svoje 21. godine. I njemu ćemo dati vremena, radi fenomenalno, brzo se uklopio, kao i svi drugi. To je dokaz da imamo zdrav kolektiv - zaključio je Stolica.

Utakmica Radnički - Partizan igra se u petak od 20 sati.

BONUS VIDEO: Stolica izneo utiske posle utakmice Javor - Partizan

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)