PARTIZAN POBEDOM POČEO NOVU SEZONU: Deca crno-belih, Petković i Baždar presudili Javoru (VIDEO)

Č. V.

09. 07. 2022. u 19:20

PARTIZAN je pobedom počeo novu sezonu. Crno-beli su savladali Javor u Ivanjici sa 4:0 u prvom kolu Mocart Bet Superlige Srbije, a domaćinu su presudila deca crno-belih.

ПАРТИЗАН ПОБЕДОМ ПОЧЕО НОВУ СЕЗОНУ: Деца црно-белих, Петковић и Баждар пресудили Јавору (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Dosta se pričalo o tome kako Ilija Stolica kuburi sa bonus igračima, a sada su Mihajlo Petković i Samed Baždar golovima srušila Javor i pokazali da na njih ozbiljno može da se računa.

Od starta su crno-beli krenuli da dominiraju. Prvu veliku priliku propustio je Slobodan Urošević kada je glavom iz neposredne blizine poslao loptu pored gola. Ipak, to nije obeshrabrilo goste koji su nastavili da napadaju i nagrađeni su za takav pristup.

Igrao se 21. minut kada je Petković postigao evrogol. Primio je loptu na levoj strani, uneo je u sredinu i fantastično šutirao. Paradom je samo ulepšao pogodak golman domaćih Velimirović.

Javor je u par navrata zapretio, a najbolju priliku nije iskoristio Luka Luković, on je glavom posle centaršuta Nikolića poslao loptu preko prečke gola koji je čuvao Nemanja Stevanović.

Drugo poluvreme počelo je dobrom šansom Meniga. Onda je Rikardo u 59. minutu postigao gol, ali je on poništen pošto je Baždar prethodno faulirao Obradovića. Ipak, nedugo potom Bibars Natho je pokazao kakav je fudbalski majstor. Dobio je loptu od Meniga, pomerio je malo u desno i sjajnim udarcem duplirao prednost.

Nisu se gosti tu zaustavili. Mladi 18-godišnjak je dobro pratio akciju crno-belih, dobio je oštru loptu po zamlji koju je zakucao iza leđa Velimirovića i na taj način stavio tačku na ovaj duel.

Do kraja meča viđen je još jedan pogodak. Rikardo Gomeš se ipak upisao u strelce. On je u drugom minutu nadoknade sa bele tačke postavio konačnih 4:0.

Partizan gostuje i u narednom kolu. Ekipa ide u Niš na megdan Radničkog, dok će Javor na noge TSC-u.

Javor - Partizan 0:4 (0:1)

Stadion: Kraj "Moravice". Gledalaca: oko 3.000. Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija). Strelci: Petković 21, Natho 68, Baždar 77, Gomeš 90+3 iz penala.

JAVOR (4-4-1-1): Velimirović – Dolmagić (od 71. Salihović), Obradović, Petrović, Grabež – Nikolić, Marčić, Eliomar (od 56. Kempbel), Gojković (od 64. Ivelja) – Luković (od 64. Maletić) – Gigić (od 63. Oduenji).

PARTIZAN (4-3-3): Stevanović – Filipović, Marković (od 85. Vujačić), Saničanin, Urošević – Zdjelar, Andrade (od 84. Šehović), Natho (od 70. Lutovac) – Menig, Petković (od 56. Baždar), Rikardo.

Superliga Srbije - 1. kolo

Petak

Voždovac - Novi Pazar 1:0 (1:0)

(Hajdin 43)

Subota

Čukarički - TSC 1:4 (0:1)

(Spasojević 53 - Antonić 35, Stojić 55, Banjac 61, Stanojlović 90+2)
Javor - Partizan 0:4 (0:1)
(Petković 21, Natho 68, Baždar 77, Rikardo 90+3 pen)
Mladost - Spartak 1:1 (0:1)
(Bojović 68 pen - Bijelović 40)

Nedelja

C. zvezda - Radnički 20

Radnik - Mladost GAT 20
Vojvodina - Napredak 20

Ponedeljak

Kolubara - Radnički 1923 20

Drugo poluvreme: Javor - Partizan 0:4

90+3' - Kraj utakmice!

90+3' - Rikardo Gomeš se ipak upisao u strelce. On je u drugom minutu nadoknade sa bele tačke postavio konačnih 4:0. Penal iznudio fudnaler sa Zelenortskih Ostrva, pošto je oboren u kaznenom prostoru rivala.

 

77' - Samed Baždar je još jedno dete Partizana koje se upisalo u strelce. Ispratio je loptu sa desne strane i zakucao je u mrežu rivala iz neposredne blizine.

 

68' - Još jedna majstorija u Ivanjici. Bibars Natho je došao do lopte posle dodavanja Meniga i šutirao sjajno iskosa sa leve strane. Crno-beli su ovim pogotkom na dobrom putu da upišu tri boda na startu sezone.

 

59' - Partizan je iskoristio grešku rivala i duplirao prednost. Obradović se poigravao pred svojim golom, Andrade je povukao loptu uposlio zemljaka Rikarda kome nije bilo teško da matira Velimirovića. Ipak, nakon gledanja VAR-a odlučeno je da se gol poništi zbog navodnog prekšaja Baždara nad Obradovićem.

 

57' - Ljuti su na klupi Partizana jer smatraju da je Rikardo fauliran u kaznenom prostoru rivala, no Milanović nije pokazao na belu tačku. Oba trenera su izvršila prve izmene. Kod crno-belih Samed Baždar je ušao na teren usmeto strelca gola Petkovića, dok je u Javoru Norman Kempbel zamenio Eliomara.

52' - Dobar napad crno-belih. Urošević je dobro centrirao, a Menig je morao bolje iz dobre situacije. Holanđanin je šutirao iz prve, to nije uradio dobro i lopta je otišla visoko preko gola rivala.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Ivanjici. Odmah na startu drugog dela na travi je ostao da leži Petar Gigić, ali brzo se pridigao i utakmica se nastavila.

Prvo poluvreme: Javor - Partizan 0:1

45+3' - Kraj prvog poluvremena.

44' - Pokušao je Menig atraktivno - makazicama. Ipak, nije bio precizan pa je retzultat ostao nepromenjen.

41' - Meč je nakratko prekinut zbog zbog udarca koji je zadobio Petar Gigić. Doktori mu zaustavljaju krvarenje, ali moći će da nastavi susret.

40' - Nastavlja Javor da preti. Nikolić je odlično centrirao, Luković je odlično šutirao glavom, no lopta je otišla malo iznad prečke.

 

35' - Zamalo 1:1, Eliomar je primio loptu i iz velike udaljenosti raspalio po njoj, ona je dobila čudnu putanju, ali Stevanović se nije dao prevariti i uspeo je da je odvije i sačuva mrežu netaknutom.

31' - Pokušao je Javor da zapreti. Gigić je došao do lopre pored Markovića, ušao je u kontakt sa Filipovićem, ali penala nije bilo. Sudija Miloš Milanović je samo odmahnuo rukom i rekao da se igra nastavi.

21' - Majstorija Petkovića. Opet je primio loptu na levoj strani, uneo je u sredinu, poslao "kiflu" u gornji desni ugao gola domaćih i fantastično pogodio.

 

18' - Opasnost pred golom gostiju. Usledio je centaršut Nikolića sa desne strane, ali Filipović je smušeno reagova, ipak na njegovu sreću Javor nije ugrozio crno-bele.

16' - Mladi Mihajlo Petković je uneo loptu u sredinu šutirao, no opet je golman domaćih intervenisao i izbio loptu u korner iz kog se nije ništa izrodilo.

14' - Javor je izveo prvi opasan napad na meču. Eliomar je nije dobro zahvatio loptu glavom, pa Stevanović nije morao da reaguje.

12' - Nova dobra šansa za goste. Natho je po zemlji poslao loptu u kazneni prostor rivala, tamo se ušunjao Filipović, šutirao iz prve, ali nije bilo problema za Velimirovića koji je lako zaustavio taj pokušaj.

Aleksandar Filipović/FOTO: FK Partizan

9' - Prva velika prilika na utakmici. Natho je izveo korner sa leve strane, a Urošević je sa pet metara glavom šutirao pored gola.

1' - Počela je utakmica na stadionu kraj Moravice u Ivanjici.

Uoči meča:

Crno-beli sa novim šefom stručnog štaba, ali i nekolicinom novih igrača ulaze u ovu sezonu. Aleksandra Stanojevića je na klupi zamenio Ilija Stolica, dok je u klub stiglo pet novih fudbalera - Zlatan Šehović, Aleksandar Filipović, Patrik Andrade, Svetozar Marković i Fuseni Dijabate.

Vicešampion Srbije gostuje novajliji i Javoru, a problem sa Partizan bi mogao da bude taj što teren nije u idealnom stanju, s obzirom na to da novi trener zahteva pas igru.

Klub iz Humske se nalazi u seriji od 14 pobeda protiv današnjeg rivala. Poslednji put kada Beograđani nisu pobedili bilo je 2013. godine kada je u prestonici Srbije bilo 0:0.

Sastavi:

JAVOR (4-4-1-1): Velimirović – Dolmagić, Obradović, Petrović, Grabež – Nikolić, Marčić, Eliomar, Gojković – Luković – Gigić.

PARTIZAN (4-3-3): Stevanović – Filipović, Marković, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Andrade, Natho – Menig, Petković, Rikardo.

BONUS VIDEO: Andrade trenirao sa novim saigračima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri