VLADIMIR STOJKOVIĆ NA SUDU: Prevaren za enormnu svotu novca, optužio čoveka pa "promenio ploču", presuda nemilosrdna

Novosti online

07. 07. 2022. u 22:17

BLIZU šest godina traje sudski proces u kome je jedan od aktera legendarni srpski golman Vladimir Stojković.

ВЛАДИМИР СТОЈКОВИЋ НА СУДУ:  Преварен за енормну своту новца, оптужио човека па променио плочу, пресуда немилосрдна

FOTO: N. Paraušić

Naime, jedan od najboljih čuvara mreže u Srbiji u poslednje dve decenije, "jedinica" Crvene zvezde, Partizana, Sportinga, Vigana, koji brani za Al Fajhu iz Saudijske Arabije, još davne 2016. podneo je prijave protiv tadašnjih čelnika opštine Čukarica.

Razlog je bila navodna prevara sa kupovinom placeva u tom delu Beograda, koja je prema navodima oštetila bivšeg reprezentativca za sumu blizu 350 hiljada evra.

Sud je sada doneo prvostepenu odluku da je Uroš Janković, tadašnji potpredsednik opštine Čukarica kriv i osuđen je na dve godine zatvora. Izrečena mu je i novčana kazna u iznosu od dva miliona dinara.

Takođe mu je oduzeta protivpravna imovinska korist pribavljena krivičnim delom od 4.551.471 dinara, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Stojković, koji ima status oštećenog u ovom procesu, na suđenju u junu 2019. rekao da ga Janković zapravo nije prevario, već drugi optuženi koji su već priznali krivicu, preneo je "Telegraf".

Takođe se nije prudružio krivičnom gonjenju i nije istakao odštetni zahtev prema Jankoviću.

Sudsko veće međutim nije poverovalo novom iskazu golmana, već prvom datom ranije, koji nije išao u prilog Jankoviću.

Tokom postupka pregledan je snimak iz restorana u kojem su 7. novembra 2016. Janković, Đurković i Stefanović susreli sa Stojkovićem. 

Na snimku se vidi da osuđeni predsednik opštine Čukarica ne uzima koverat od Stojkovića, dok druga dvojica to čine, međutim uprkos svemu sva trojica će odgovarati.

Advokat Vladimir Đurković provešće 19 meseci iza rešetaka i moraće da plati milion dinara zbog krivičnih dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" i "prevara u produženom trajanju" 

Fudbalski menadžer Miroslav Stefanović sa druge strane provešće godinu dana u kućnom pritvoru zbog krivičnog dela "prevara".

BONUS VIDEO: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri