MOGUĆ KRAJ KARIJERE!? Nadal se povukao s Vimbldona, pa otvorio dušu na konferenciji za štampu

Novosti online

07. 07. 2022. u 21:00

RAFAEL Nadal se povukao sa Vimbldona, a onda na emotivnoj konferenciji za štampu, održanoj u Londonu, obavestio javnost o detaljima koji su doveli do te odluke.

МОГУЋ КРАЈ КАРИЈЕРЕ!? Надал се повукао с Вимблдона, па отворио душу на конференцији за штампу

Tanjug/AP

Podsetimo, Nadal je zatražio medicinsku pomoć tokom četvrtfinalnog dvoboja sa Tejlorom Fricom, a potom uspeo da i pored problema, posle pet setova velike borbe, pobedi.

Međutim, u iščekivanju polufinalnog okršaja sa sve boljim Nikom Kirjosom, Rafa je saznao da je došlo do pucanja mišića. Probao je da trenira, ali...

- Znate, od prošle nedelje me je svašta nešto zadesilo. Stopalo, koje me je najviše brinulo, sada me još i "poštuje", ali... Eto, taj problem sa stomačnim mišićem me je zadesio minule sedmice. Juče, kada sam servirao pri rezultatu 3:1, primetio sam da se stvari pogoršavaju, a onda dodatno, kada je rezultat bio 4:3. Zato sam morao da usporim pokret pri servisu, da ne bih još više ugrozio sebe - započeo je Rafa priču pred brojnim novinarima.

O oporavku

- Ne mogu da igram, za sada. Nadam se da će mi predstojeće sedmice omogućiti da se odmorim i oporavim. Nadam se da ću moći da treniram i nastavim s takmičarskim kalendarom koji sam zacrtao. 

O propuštenom polufinalu

- Videći na kom sam nivou dosad igrao, mislim da bih imao šanse protiv Kirjosa (da je zdrav, prim. prev).

O odluci

- Ceo dan sam razmišljao o tome šta mi je činiti, ali nema nikakve svrhe nastavljati (s Vimbldonom), povreda je sve gora i gora. Doneo sam ovakvu odluku jer ne mogu da pobeđujem u ovom stanju. Nije to da ne mogu normalno da serviram, ne mogu ja čak ni da obavim normalno pokrete koji prethode servisu.

O rizicima

- Ne smem da preduzimam više toliko rizika i non-stop budem na terenima 2-3 meseca. Veoma mi je teško u ovom trenutku, ali odluka je moja i s njom moram da živim. Veoma mi je žao, ne znam šta bih više rekao.

O eventualnom kraju karijere

- Mogućnost da završim karijeru mi je još u glavi - istakao je Rafael Nadal, veliki teniski šampion koji je rekordna 22 puta podizao pehare grend slem turnira.

Imajući u vidu da Rafa neće igrati, te da je automatski, bez borbe, u završnu borbu za trofej prošao Nik Kirjos, u petak će se održati samo jedno polufinale. A za prolazak u finale Vimbldona Novak Đoković će tada imati prilično zanimljiv, ali svakako težak zadatak

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna