ZVEZDA SPREMNA ZA SVE IZAZOVE: Stanković zadovoljan formom pred start prvenstva

Đ. SAMOILOVIĆ

04. 07. 2022. u 19:36

I PORED poraza od Zenita (2:1) u Sočiju, na poslednjoj pripremnoj utakmici, trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković zadovoljan je učinjenim u pripremnom periodu.

ЗВЕЗДА СПРЕМНА ЗА СВЕ ИЗАЗОВЕ: Станковић задовољан формом пред старт првенства

FOTO: FK Crvena zvezda

Utisak je da je rezultat u ovom trenutku ostao u drugom planu. Najpre, jer šampiona od početka prvog dela domaće lige do kraja očekuje paklen ritam.


Sa Ligom konferencija u džepu, Zvezda će u domaćim i inostranim takmičenjima odigrati oko 35 utakmica. Sabijen raspored usled "zimskog" Svetskog prvenstva ne ostavlja mnogo prostora za predah. Crveno-beli će 10. jula utakmicom sa Radničkim iz Niša (20.00) na stadionu "Rajko Mitić" započeti misiju pod nazivom "odbrana duple krune", dok će kvalifikacije za Ligu šampiona početi 2. ili 3. avgusta.

- Fenomenalni su utisci, sam dolazak, stadion, ambijent, protivnik koji je mnogo kvalitetan. Drago mi je zbog momaka što smo već ušli u takmičenje, jer je ovo bila baš takva utakmica - takmičarska, protiv mnogo kvalitenog protivnika. Bili smo mnogo dobri, jaki u svakog segmentu i možda je na kraju falilo kocentracije i snage. Već 10. jula krećemo u novi put koji ćemo gledati da bude onaj pravi - Zvezdin. Nadam se i što većem broju navijača na utakmici protiv Radničkog, bio bih presrećan da ispune tribine, ovi momci to zaslužuju - poručio je Stanković posle meča sa Zenitom.

I ranije je Zvezdin strateg poručivao da je zadovoljan novajlijama - vezistom Kangvom i brzim krilnim asom Bukarijem. Mada je između redova istakao i da bi dovođenje kvalitetnog špica bio pun pogodak. Milan Pavkov nije blistao na pripremnim mečevima, Ohi Omoižuanfo je propustio poslednje dve provere zbog lakše povrede. Prelazni rok traje sve do kraja avgusta, ali tada će se već uveliko rešavati status u Evropi.

- Spremni smo za početak, jer znamo kako smo i zašto smo radili ovako jako. Neću da se ponavljam, ali 35 utakmica do 13. novembra je mnogo i trebaće nam i snage i moći i strpljenja, kako fizičkog, tako i mentalnog, da to sve spakujemo u komplet pobeda, dostignuća i ciljeva koji su ogromni za Crvenu zvezdu. Nećemo o tome da li su realni ciljevi, ali gledaćemo da izvučemo maksimum iz nas, da damo sve od sebe i da svaki navijač bude ponosan na Zvezdu - dodao je mladi stručnjak.

ERAKOVIĆ O ZENITU: "Ne znam ništa o tome"

JEDAN od igrača koji je deo svih razgovora oko prelaznog roka je mladi štoper Strahinja Eraković. Navodno, Zenit je žestoko zagrizao za talentovanog defanzivca, pa su i ruski mediji posle duela sa tamošnjim prvakom opipali puls momka iz Batajnice po tom pitanju.


- Stvarno? Ne znam ništa o tome. Iskreno, ništa nisam čuo na tu temu. U Rusiji se igra dobar fudbal, a Zenit je odličan klub. Ali, ja sam i dalje fudbaler Crvene zvezde - poručio je Eraković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELIM DA KAŽEM ŠTA MI JE NA SRCU: Igor Duljaj emotivno govorio o sinu Dejana Stankovića