ENGLEZI U PROBLEMU ZBOG EMBARGA: Odgovor VTA na suspenziju Ruskinja i Beloruskinja - milionska kazna organizatorima Vimbldona

Novosti online

04. 07. 2022. u 11:41

SVE je izvesnije da će Teniski savez Engleske (LTA) i Ol Ingland klub skupo platiti nerazumnu odluku da sa ovogodišnjeg Vimbldona proteraju tenisere iz Rusije i Belorusije.

ЕНГЛЕЗИ У ПРОБЛЕМУ ЗБОГ ЕМБАРГА: Одговор ВТА на суспензију Рускиња и Белорускиња - милионска казна организаторима Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Rusi i Belorusi dobili su zabranu za učešće na ovom turniru zbog vojne intervencije u Ukrajini.

Prvobitna reakcija ATP i VTA bila je da se na ovogodišnjem izdanju nezvaničnog prvenstva sveta ne dodeljuju rejting poeni, što je izazvalo negodovanje dela igrača i igračica, čak i onih koji su prvobitno podržali ruske i beloruske kolege.

To je izazvalo novu reakciju iz VTA koja je sada novčano kaznila LTA i Ol Ingland klub zbog zabrane igranja Ruskinjama i Beloruskinjama.

Kako prenosi "Sport klub", LTA je kažnjen sa 750.000 dolara zbog turnira u Istbornu, Notingemu i Birmingemu koji služe kao priprema za grend slem, a zbog suspenzije na Vimbldonu sa 250.000 dolara je kažnjen Ol Ingland klub, kao organizator Vimbldona.

Englezi su najavili žalbe zbog odluke VTA, a u tome će imati podršku britanske vlade, koja je i insistirala na suspenziji ruskih i beloruskih tenisera i teniserki.

 

BONUS VIDEO - Rusi navijaju kao jedan: Kosovo je srce Srbije

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade