ŠAMPIONI IZ RAVNICE: Uspeh pionira kluba iz Zrenjanina

B. Grujić

25. 06. 2022. u 16:49

KRENULI su pre pet godina, kao klinci u fudbalskoj školi FK Sporto iz Zrenjanina, a danas lepršavom i efikasnom igrom haraju ravnicom i plene pažnju brojnih ljubitelja loptanja.

ШАМПИОНИ ИЗ РАВНИЦЕ: Успех пионира клуба из Зрењанина

Foto FK Sporto

- Predivan je osećaj biti deo ekipe koja suvereno gospodari vojvođanskim fudbalom u pionirskom uzrastu - kaže Miloš Zorić, sa 24 gola ubedljivo najbolji strelac lige.

On je član fudbalskog porodičnog "trija M", koji čine deda Milorad, nekadašnji as Proletera, i tata Marko, koji je svojevremeno bio reprezentativac Jugoslavije, fudbaler Proletera, Partizana i uspešni internacionalac u Kini.

- Kao prvaci grupe, igrali su klinci veliko finale sa ekipom Vojvodine, koja je ozbiljno selektovan tim, sa dečacima iz Bosne i Hercegovine i svih krajeva pokrajine i prikazali ozbiljan potencijal - dodaje Marko Zorić.

Zasluge za uspeh, osim dve talentovane generacije pionira i kadeta, ima i koordinator struke u klubu Danilo Bjelica, koji je u finalnim utakmicama kao prvi trener predvodio dečake ovog FK.

- Ponosan sam na sve njih, marljivo i vredno su trenirali i verovali u sopstvene mogućnosti - ističe Bjelica, inače stručni saradnik u mlađim reprezentativnim selekcijama FS Srbije.

Foto FK Sporto

Kadeti u doigravanju za plasman u Prvu ligu Vojvodine, nakon dominantne sezone, najpre su slavili u Sremskoj Mitrovici protiv domaćeg Radničkog, a onda na Detelinari u velikom finalu deklasirali ekipu Novog Sada i obezbedili plasman među elitne kadetske timove Vojvodine.

- Nametnula se velika obaveza za sve nas u klubu, odgovornost, ali istovremeno i prilika koju smo dugo čekali - napominje Stojanka Ćuić, predsednica kluba.

Uz podsećanje da je velika stvar što mali klub iz Zrenjanina u vlasništvu ima fudbalski balon, Stojanka Ćuić dodaje da se sve selekcije kluba takmiče na travnatim terenima FK Gradnulica u Zrenjaninu i FK Mladost, u obližnjem selu Lukićevo.

- Imamo odličnu saradnju sa ovim klubovima, a ko zna, možda ćemo jednog dana trčati na svojoj travi - uz osmeh kaže Vladimir Vorgić, trener.

Foto FK Sporto

ROŠTILj

JEDAN od roditelja igrača - Dragan Radosav, čovek čije se stručno mišljenje ceni u klubu, inicijator je učestalih druženja nakon utakmica i glavni organizator već tradicionalnog roštilja vikendom.

KAKAV DEDA, TAKAV UNUK

MILORAD Zorić, deda najboljeg strelca pionirske ekipe Miloša, naviknut na golove koje njegov mezimac sa lakoćom postiže, smislio je opkladu da unuka nagradi hiljadarkom ako u toku utakmice pogodi prečku. Zorić naslednik ozbiljno je shvatio ponudu, pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa i dobijenu hiljadarku sa drugovima potrošio u obližnjoj poslastičarnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!