"NADAM SE LIGI ŠAMPIONA I SVETSKOM PRVENSTVU": Eraković se priključio ekipi Zvezde na pripremama u Sloveniji

Novosti online

23. 06. 2022. u 16:29

CRVENA zvezda se nalazi na priprema u Sloveniji, a za razliku od prvog dela koji je obavljen na Zlatiboru trener Dejan Stanković može da računa na mladog štopera Strahinju Erakovića.

НАДАМ СЕ ЛИГИ ШАМПИОНА И СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ: Ераковић се прикључио екипи Звезде на припремама у Словенији

FOTO: FK Crvena zvezda

Momak rođen 2001. godine se ekipi priključio kasnije zbog toga je bio deo reprezentacija Srbije u mečevima Lige nacija.

- Imao sam malo dužu pauzu zbog reprezentativnih obaveza pa sam se priključio saigračima u Sloveniji. Kada je u pitanju današnji trening, jeste mi "teže" pao, ali to je normalno. Mislim da ću se brzo vratiti formu i steći fizičku snagu, kao što sam imao prethodne sezone. Devet dana sam pauzirao, mislim da to nije mnogo. Smatram da sam dosta spreman i da ću se brzo navići na jak trenažni proces. Imaćemo tri utakmice u Sloveniji i jednu u Rusiji protiv Zenita. Svaki prijateljski meč je dobar da se uigramo, da pojačanja osete kako je igrati u Zvezdi i naravno na ovim utakmicama je dobro pobeđivati - rekao je Eraković.

Štoper crveno-belih je debitovao za nacionalnu selekciju na utakmici protiv Norveške.

- Utisci su fenomenalni, sa samo 21 godinom sam debitovao za A reprezentaciju Srbije. O tome sam maštao. Prvo da zaigram u prvom timu Crvene zvezde, a potom i reprezentacije. Na meni je da sada radim još jače, da se dokazujem iz dana u dan. Značilo mi je da treniram sa fudbalerima koji igraju u vrhu evropskog fudbala. Za 15 dana provedenih sa njima dosta sam stvari naučio. Nadam se da mi ovo neće biti poslednje okupljanje. 

Eraković bi mogao i da bude član reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru (21. novembar - 18. decembar).

- Rano je pričati o nekim stvarima. Na meni je da vredno radim i treniram, naravno da bih bio srećan da dobijem poziv na Svetsko prvenstvo, ali ima još dosta do toga. Prvo da se okrenemo obavezama u klubu i nastavimo tamo gde smo stali. Cilj je plasman u Ligu šampiona i ponavljanje prošlogodišnjeg uspeha.

Ovaj 21-godišnji fudbaler je već uspeo da upiše 60 nastupa u crveno-belom dresu i ističe da je uvek tu za mlađe saigrače.

- Stvarno sam dugo u Crvenoj zvezdi i ne smatram se više mladim igračem. Iako po godinama jesam mlad, prošao sam dosta priprema sa prvim timom i sakupio mnogo utakmica. Osećam se ipak malo iskusnije od mlađih saigrača. Ako im bude trebala bilo kakva pomoć ili sa druge strane smatraju da mogu nešto da nauče od mene tu sam da im dam savet i pomognem bilo kada.

Prisetio se i meča protiv Ludogoreca u grupnoj fazi Lige Evrope kada je predvodio Zvezdu sa trakom oko ruke.

- Ko bi rekao da ću u periodu od šest godina, od skupljača lopti da postanem kapiten protiv istog tog tima. Osećaj je bio fenomenalan.

FOTO: FK Crvena zvezda

Defanzivac je za sam kraj izneo očekivanja od prestojeće sezone.

- Probaćemo da uradimo sve što je do nas. Plasman u Ligu šampiona i odbrana duple krune, ako je moguće u najelitnijem takmičenju u Evropi stignemo što je dalje moguće - zaključio je Eraković.

Podsetimo, Zvezda će prvu utakmicu na pripremama u Sloveniji odigrati sutra protiv Brava od 19 sati.

BONUS VIDEO: Igrači Crvene zvezde otputovali na pripreme u Sloveniju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIĆE 3:0 ZA ZVEZDU: Legenda crveno-belih uverena u ubedljivu pobedu protiv Partizana