PET KANDIDATA ZA POTENCIJALNOG NASLEDNIKA : Hoće li Denver konačno pronaći zamenu za Nikolu Jokića? (VIDEO)

Novosti online

22. 06. 2022. u 16:02

PRONALAŽENjE rezervnog centra u košarkaškom klubu iz Denvera postalo je godišnji posao. Nagetsi nikako ne uspevaju da pronađu zamenu za dvostrukog MVP-ja lige, Nikolu Jokića. S obzirom na to da imaju dva pika prve runde NBA drafta koji se održava 23. juna, tim iz Kolorada će imati priliku da konačno reši pitanje drugog centra, pošto na toj poziciji već duže vreme ne mogu da pronađu rešenje koje će se dugoročno zadržati u ekipi.

ПЕТ КАНДИДАТА ЗА ПОТЕНЦИЈАЛНОГ НАСЛЕДНИКА : Хоће ли Денвер коначно пронаћи замену за Николу Јокића? (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Mejson Plamli je otišao pre dve sezone, kada nije dobio dovoljno veliku ulogu, a zatim Ajzea Hartenštajn nije uspeo da se učvrsti u rotaciji Majkla Melouna. To je bilo pre nego što su Nagetsi doveli Džavala Megija, koji jedva da je ulazio na teren. Prošle sezone ta uloga je trebalo da pripadne Džefu Grinu. Međutim, kada je Majkl Porter povredio leđa na samom početku sezone, taj plan je propao, "primoravajući" Grina u startnu postavu.


Sredinom sezone trener Meloun je odlučio da pojača reket dovođenjem Demarkusa Kazinsa. Verujući u odnos koji je uspostavio u Sakramentu sa "Bugijem", strateg Denvera je insistirao na dovođenju bivšeg centra "Kingsa". Osim mnogobrojnih tehničkih grešaka — nekih opravdanih, nekih ne — Kazins je pokazao trenutke produktivnosti i barem se činio zadovoljan svojom ulogom.

Ali njegov ugovor je istekao. Ukoliko se novi generalni menadžer kluba iz Kolorada Kelvin But odluči da ne produži "Bugija", Denver će i ovo leto morati da krene u potragu za sekundarnim centrom.

Iako Nagetsi moraju da unaprede svoju odbranu perimetra, takođe moraju da poboljšaju i unutrašnju igru kada Jokić nije na parketu. Sa dva pika u prvom kolu, imaće mnogo šansi za to. Ovo su neke od najboljih opcija na centru.


1. Mark Vilijams, visok 213, 20 godina. Odličan "zaštitnik obruča", sa velikim osećajem za skok. Iako se njegov napad uglavnom bazira na zakucavanjima, "alej-upovima" i prikucavanjem odbijenih lopti, uz našeg Jokića imao bi pravu priliku da poboljša svoju igru u reketu. 


2. Kristijan Koloko, visok 216 centimetara, 22 godine. Skočni centar koji takođe, kao i Vilijams, voli igru na obruču. Njegova visina i raspon ruku predstavljaju  ozbiljnu pretnju za protivnike, a Koloko može da igra i licem ka košu što predstavlja ozbiljan ofanzivni potencijal. 

3. Voker Kesler, 216 centimetara, 20 godina. Kesler je atletski centar koji je dobar na oba kraja terena. Pokretljiv je za svoju veličinu i zbog igre leđima može da ponudi više u napadu od Vilijamsa i Koloka.


4. Ismael Kamagate, 211 centimetara, 21 godina. Francuz ima odlične fizičke predispozicije, ali sem igre blizu obruča u napadu nema šta da ponudi. Ono šta krasi njegovu igru je odbrana i poeni iz "pik-en-rola".


5. Trevion Vilijams, 208 centimetra, 21 godina. Vilijams je ranije ove nedelje trenirao sa Nagetsima i pokazao iznenađujući atletizam tokom improvizovanog takmičenja u zakucavanju. Četiri godine je proveo igrajući na koledžu i čelnici Denvera će verovatno ceniti njegovo iskustvo, pošto su poznati kao neko ko voli igrače koju su igrali u svim razredima univerzitetske košarke.


BONUS VIDEO: Fotografija Jokića na "Geneks kuli"
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri